Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Mustafa KÖKSAL


ÖNCE TESİS ALTYAPINA

ÖNCE TESİS ALTYAPINA



Yoksa sen ne kurarsan kur, ne yaparsan yap, ne kadar hoca alırsan al, sadece kurulan bir saat misali düşünce olur, altyapı falan değil.
İçine doldurduğun alanın yoksa, spor okuluna alanın yoksa, içinde dinlenme, yemek, masaj salonu olan mekanın yoksa, bu gençleri her yıl bir iki oynatacaksın diyen federasyondaki sivri akıllı kim?
Ben neye bağırıyorum, isyan ediyorum, uğraşıyorum. Mantık tabi ki iyi bir spor okulu olsun, teknik adamların parası oradan olsun demek, akademi demek, biz de olalım demek isteyen profesyonel kulüpler işin tutarlı cümle hiç değil.
Altyapındaki tesislerde her bir şey o gençler için varsa, sahası, yeri, mekanı, huzur içinde teknik adamları çalışan, yetenekli geleceği olan oyuncular, antreman ağırlık salonun, fitness salonun, sarkaçların ve de bunu bilen hocan yoksa, sırf akademi için bakın 4 takım yaptık işi komedi işi.
O yüzden bu eksik fazla demeden olanın iyisi, en iyisini bu ilde kuranlar Altınordu takımını kurup onu BAL’a kadar getirenler, emek veren teknik adamlar eksik yüzde 60 olsa da yüzde 40 ile bugün Ordu’nun en iyi altyapı gücünü bizlere bırakanlar sizleri kutluyorum.
Tebrik ediyorum, bize bir kulüpten öte Altınordu takımını, yüzlerce şerefli altyapı oyuncu grubunu bıraktınız. Aşkın Tören’e ve Fatih Sarı yönetimine bir servet miras verdiniz.. Ama kolay değil hemen A takımda kolay değil, BAL’da, 3 Lig’de oynaması..
Ama iyi kaliteli ellerde hamurun şekil alması başka spor okullarına alınacak tecrübeli ellerde daha o basamakta hamurken işlenmesi bambaşka.
52 Orduspor bir altyapı inşa edecekse, önce tesis önce eksiksiz alet önce alın terine olan saygı, önce emeğin karşılığı.
Altınordu Ordu için bir GÜNEŞ bunu herkes saygı ile konuşmalı, öyle velilere, çocuklara bir dahası zor bir mekanlar için "GELİN bile deme hataları ile aileleri rahatsız etmeden bu kulübe ve de ona öz evladı gibi sahip çıkacak olan Aşkın Tören’e buradan teşekkür ediyorum.
Kim elindeki elması kırıp lağıma atmak ister, Aşkın Tören o elmasa sahip iken onumu yok etmek ister.
Ben 52 Orduspor’un altyapıya önce üst yapıdan daha bir ciddi adımlar atmasını isterim, artık oyuncuya paralar saçma devri corona oldu..
Elindeki altyapı çocuğunu yetiştirecek ehil eller, ede tesis.. Gerisi boş işler. Ordu’da ki amatörler siz onlara bir destek olacaksınız ki, onlar size açsın kollarını da, hep bize yok size olursa, o hiç olmaz.
Aşkın Tören’e ve Fatih Sarı’ya ben yürekten teşekkür ederim bana güvendikleri için ve de geleceğinin Ordu’da ki sporun da fabrikasının Altınordu olduğundan...
Kim elindeki ELMASI atar yok eder ki, yok kapatacak, yok fes edecek... Kaça kuruluyor bir alt yapı yada takım biliyor musunuz..?
Olsa idi ki çok istedim bende 52 Orduspor altyapısında bunu hayat suyu ile yapalım, ama her kafadan 10 ses olunca, her çiçek kendi bahçesine yakışır dedik.
Altyapı ehli olan insan elinde olur, maaşsız, sahipsiz değil. Ordu geleceğine geçmişini istiyor da, sözde olunca sadece ıslık oluyor...