Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Mustafa KÖKSAL


ORDU’DA FUTBOL ADINA

ORDU’DA FUTBOL ADINA


Birileri için olacaksanız el pençe o makamlarda, asla ortaya çıkmayın futbol adına. Talip olmayın takımlar adına, o ceketinizi de makamı ne olursa olsun, adı ne olursa olsun, gençliğin, futbolun yanında olmayan insana futbol adına yaka kitleyecekseniz sakın bu futbol için talip olmayın.

Bir gün alnınız dik şunu diyebilesiniz bu ilde, ben hep onu diyebiliyorum bu uğurda hiç pişmanlık duyarak bir şey yapmadım. Hep gençliğin yanında oldum, futbolu savundum.

Bu futbolun, amatörlerin, gençliğin yaşam savaşlarında olmaktan, destek olmaktan pişman olmadan gururla bu ilde yaşayacağım diyorsan talip ol o makamlara.

Sözde insanlar için kaybettiğin her zaman iyi bir şey sana yazmaz.

Bir kişiye, kuruma emek verirken karşındaki insan bu ilin gencine, hizmetinde değilse rantında ise her daim kahrolursun.

Bazı yerlere mesafeli olmak seni büyütür, emeklerinizi anlamayanlar ile, hele hele o alanları betonla kapatanlara bu ile yapacakları tek şey yalnızca gençlik adına kısacası beton mezarlarıdır.

Bazıları zaten gençlik için ne yapmak istediğinizi kulüplerin yapmaya çalıştığını anlamıyor zaten, onlar boş iş diyorlar.

Futbol keşke Eylül kadar olsa, yakmayan, serin tutan, üşütmeyen, sabrın, dileğin temsilcisi olsa amatörler desteklerinizle büyüseler.

Amatörler, sizler kimseye güvenmeyin o size lider olacaklar, sizin acınızı, sıkıntınız ne kadar biliyor mu ki?

Mesele spora alan yapmak iş değil, içindeki mutsuz ise, al başına çal o alanı.

Alanlar var, sahalar var bu ilde bir yerlerde ama buz gibi hepside, içinde sıcaklık yok, izleyen insanlık yok buz gibi şehirden, insanlardan uzak futbol, deeee nerede.

Ben bu alanda olan, vede futbolu sevenleri kaybetmekten korktum. Ne yazık ki bu yaşımıza geldi.

Peki bu alanda hala bu işle uğrasan 5- 6 kişiyi kaybetmekten kim korkar bundan sonra, lütfen parmak kaldırsın, hadi...

Futbol seni üzenler oldu yine olacak, makamı ne olursa olsun. Seni şeytan işi görende olacak, gençliği koruyan, yeşilay gören de.

Futbol sana sırtını dönenlere Allah zaten yüreğini dönmüş, cennetini kapatmış, günahını affedecek melekleri yanlarından çekmiş, almış yüreklerinden.

Onlar makamları kadar kendi içindeler.

Spordan, gençliğin sesinden uzak.

Bu ise bu yolda hizmete aday olan susmasın, ceketleri onca futbol kulubünü temsil ediyor. Değmeyen kimse onlara kitleyip de onca amatörü bu makamlarda küçük düşürmesinler.

Sizi itibarsız yapanlara, sizde zamanı gelince cevabı gereken yerde verirsiniz.

Kısacası Ordu amatörü bugünlerde hele sizler susmayın, konuşun.

Eğilmeyin, aman dilemeyin. Ordu gibi olun. Futbolu, kulüpleri, amatörleri savunacak yüreğiniz varsa, oralara yüreğinizle talip olun.

Çünkü gençliği kaybediyoruz, eğitim yok, kahveler yok, mekanlar yok...

Ya kötülükten yada kötü alışkanlıklardan maf olacak bu çocuklar.

Ona göre sizler kocaman amator ailesi gülüşünüzü vede gücünüzü çok iyi bilin.

Hiç bir makam sizlerden güçlü değil.