Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Mustafa KÖKSAL


ORDULULAR

ORDULULAR


 

Bizim can kardeşimiz, Şarkiyesi, Bucak, Elmalık, Selimiye, Yenimahalle, Akyazı, Karşıyaka, Kirazlimanlı, Keçiköylü, ilçesi ile Ordu biziz. Onlardan birine bir şey olsa canımız yanar, ölse yüreğimiz ağlar, o yüzden biz kimseye öteki bakmayız. Ordu oluruz biz. Nerede ülkemde, dünyada Ordulu varsa onlara selam olsun.

 

Bu ilin ilçelerinin her değeri farklı bir değer Ordu için.

 

Sporu da, siyasetçisi de, belediyesi de...

 

Orduyuz biz. Biz bize kızarız kimse bize kızamaz. O bizim meselemiz. Allah’tan isteğim birliğimizi, dostluğumuzu, kardeşliğimizi, yeniden güzel huzurlu çalışan kardeşlerimizin oluşumuna katkı sunacak mercileri rabbim sağlıkla korusun.

 

Nerede olursak olalım biz Ordu’yuz. Aksi düşünen değiliz. Bu ilde Aşkın Başkan istihdam sağlasın, işsiz olmasın, Hilmi Başkan ilçe başkanları bu ilin insanına akraba kardaş önceliği olmadan, işe muhtaç kardeşlerimize istihtam verecek işleri nasip etsin.

 

Bu ilde yanlış, hatalı olurda hain olmaz. Kinci olmaz, olanda zaten Ordulu olmaz.

 

Biz  Ordu’ya hizmeti aşk bilmiş ailemizi, büyüklerimizi, siyasetçi, iş insanı, eğitimci, esnaf, şehitlerimizi ve onca  kaybettiklerimizi iyi anarız, cennet kokularında olsun isteriz.

 

Bizler ne mahallelerimizi, ne ilimizi unututtuk.

 

Biz Şarkiye’den giden ne büyükleri, ne Yoliç Aydın ağbiyi, ne Arap Kadir abiyi, ne Muzaffer’i, ne Olgun ağbiyi, ne Muzafer’i, ne Şaban Köksal’ı, ne Erol’u, ne de Ömer’i, ne Hamit’i unuttuk...

 

Biz bu ile aşığız, sevdamız Orduspor, sevdamız Ordu be Ordu..