Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Mustafa KÖKSAL


ORDUMUN YEDİ EMİNLERİ

ORDUMUN YEDİ EMİNLERİ


Öncelikle Ordumda hangi aklın üretimi ise bir çok yanlışlar doğru işleri kara tahtadan siliyor. En başta eğitim yuvaları zarar gördü onunla da aileler.

Okullar eskiden köylerde ışıl ışıl, cıvıl cıvıldı artık yok, yada az belki ve yalnız ve garip, sadece çürüyüp yok olmasını bekliyor gibi. Onca insana, onca gence, öğretmene güneş, ekmek, huzur, bilgi olan köy okulları bugün hangi aklın ürününü sayesinde çürüsün diye yalnızlığa terk edilmiş?

Bir Milli Eğitim okullarını yalnızlığa terk eder mi? Asla, onlar kurum olarak içi yangınlarda.

Çürüsün diye inat eder mi milli eğitim asla ama.....?

Bu konuda bizde bu köy okulunda Okan Sadri Bey ile Terzili Okulu önünde kısa eğitim içerikli kısa bir film yapmıştık, kısa film.

Ordumun sinema kültürüne okan Sadri ondan sonra 2 film daha ve 3 film yapıp bu güzel ilde bunları emek verip çeken okan gibi kaç kişi var?

Bu filmler aslında eğitici vede çok güzel, eğitim ve okulla ilgili, yada gençliğin sorunu, sokakların acımasızlığı, uyuşturucunun gençliğe olan tehlikesi.

Okan Sadri teşekkürler herkes bu ili senin kadar sevse, bence çok değerli işler çıkar. Senin filmlerini aslında belediyeler alıp sahilde sinema günlerinde oynatmalı bizim, Ordumun filmi diye.

Naim Güney, Muzaffer Günay, araştıran değerli yürekler siz büyük işler ürettiniz yıllarca bu ilde teşekkürler. Ben film olarak 3 film yapan Okan Sadriye kocaman teşekkür ederim.

Herkes bu ile bir yürek katsa.

Eskiden, futbol, hentbol, basket, voleybol, futsal, yüzme, tenis bu ilin vazgeçilmez sevdaları idi. Hem de dar alanda imkansızlık içinde bugün 2022 nerde onlar huuuuuuu.