Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Mustafa KÖKSAL


ÖZ KAYNAK ŞART...

ÖZ KAYNAK ŞART...


Ben 3. Lig’de, 2. Lig’de idareci olcam, paralı oyuncu alcam bir başkan bey bulcam, parayı o verecek ben havamı atıcam, adama 10 sporcu aldırcam sonuçta ise hüsranı yaşatmam, sonrada tekrar bende olayım diyecen utanmadan.  Transfer olur 5’i geçmez, öz kaynağın olur iyi yetişir, eğitimim iyi alt yapı hocalardan alır, sonra iyi yetişmiş çocuklar ile rekabete sokulur. Yoksa adil olmaz, bugunki adil olmayan gençleri yok ederken sistem gibi. Bakın Avrupa  takımları alt yapıya yüzde 10,9 bütçe ayırır iken ülkemde yüzde 1 yada 2. sonrada sporcu istiyorsunuz alt yapıdan yok ya.

İlk okul bitirmemiş ile üniversite bitirmiş gençlerin bilgi yarışması misali. Fark bu kadar net.

Avrupa'daki büyüyen Türk çocuklarını alt yapı eğitimlerini milli takımlarda gururla görebiliyoruz.

Ordu’da onca genç var yetenekli, alt yapılarda 3- 5 maç ederlerde, 3. Llig takımı teknik adamları da 2 kişi oynasın demez. 10 yıldır bu ilden bir oyuncu çıkmaz mı demiyorum çıkmasına vesile olacak bir teknik adam olmaz mı? Sonrada sporcu niye yetişmiyor, yok ya.

Bugün 52 Orduspor bunu düşünsün ayırdığımız bütçe alt yapıya hiç yok iken biz neyin hesabını bu teknik adamlardan soruyoruz diye. Önce onlara sağlam el verin onlardan sağlam oyuncu isteyin. Ve idareci olmaktan çok idarecileriniz bu alt yapı için harcayın ki yarın sizi güzel ansın bu il. Spor alemi.

Orası, sizin emekleriniz ile kulüp olsun.

Ben bu alanı çok iyi bilen biriyim, size bu tavsiyem idareci kardeşler. Alt yapıya yüzde 1 değil yüzde 5 ayırınki elin topal eşek misali  bize verdiği sporcu modelleri ile uğraşmasınlar.