Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Mehmet Ali AYDIN


PARMAĞIM KÖR GÖZÜNE

PARMAĞIM KÖR GÖZÜNE


Fox denilen kanalizasyonu açıyorsun, öldük, bittik, battık, yandık, memleket satıldı. Bir an önce bu iktidar gitmeli. Tamam gitsin de yerine kim gelecek ve ne yapacak onu da söyle de gönderelim. Ekrana çıkardıkların milletin aklıyla dalga geçiyor. Hükümete küfrediyor, hakaret ediyor ama yapılan yanlışları nasıl düzelteceği konusunda hiç bir projesi, fikri ve açıklaması yok.

Kimilerine göre yandaş, yalama olan kanalı açıyorsun her şey güllük gülistanlık. Memlekette pahalılık yok, adam kayırmak yok, rüşvet yok, ihalelere fesat karıştırmak yok. Çalışanlar arasında ücret konusunda uçurumlar yok. Hükümet ülkeyi çok güzel yönetiyor hiçbir sıkıntı yok. Aç yok açık yok.

Allah sizi bildiği gibi yapsın. Tamam her şey güzel değil, bir takım eksiklikler, aksaklıklar ve yanlışlar var. Hiç düzgün bir şeyimiz yok mu? Bu ülkede hiç iyi bir şey yapılmıyor mu? Yapılıyor da siz yanlışa yanlış, eğriye eğri doğruya doğru diyemiyor ve körü körüne karalama yapıyor ve milleti kandırarak manipüle ediyorsanız sizin Allah belanızı versin.

Yandaş olanlar da memlekette olumlu gördükleri şeyler kadar olumsuzlukları gömüyorsa, Ücret adaletsizliğini, geçinemeyen insanları, yandaşlara çekilen kıyak mevki ve makamları, ballı maaşları göremiyorsa, adrese teslim ihalelerden hiç bahsetmiyorsa ve toz pembe bir manzara ile algı operasyonu çekiyorsa Allah onların da belasını versin.

İktidar olsun, muhalefet olsun milletin kendilerine verdiği makamı, yetkiyi ve görevi kötüye kullanıyor, menfaat ve çıkarlarını memleketin ve milletin çıkarlarından üstün tutuyorsa; Allah onların da belasını versin.

Hak ve hakikat yolcusu olan, doğruları söylediği için dokuz köyden kovulanların da Allah yardımcısı olsun.

Böyle yanlı ve yanlış haber ve yorumlarla da memleketin gidişatının iyi olmayacağını da lütfen görelim. Aklımızı, fikrimiz ve vicdanımızı birilerine kiralayarak onların borazanlığını da yapmayalım. Bir memlekette kötülere mani olmayan iyilerinde akıbetinin kötüler gibi olacağını aklımızdan çıkarmayalım.

Lafın tamamı deliye söylenir vesselam...