Bugün, 16 Eylül 2024 Pazartesi

Abdullah ALTAŞ


PEYGAMBERİMİZİ TENKİT ETME DÜRTÜSÜ!

PEYGAMBERİMİZİ TENKİT ETME DÜRTÜSÜ!


Genelde parasını, "dini eleştirme" üzerinden kazanan bir youtuber müsveddesi, hiçte aktüel olmayan bir konuyu, gündem sapıtmak, dikkatleri başka yöne çekmek, azalan gelirlerini çoğaltmak, belki bir şeyleri tahrik konusu yapmak çabası için Peygamberimizin evliliğini kafaya takmış! 

Bu müsvedde, devamlı İslam dinini eleştirerek, kendine göre çok bilmişlik yapıp güya yanlış bulduğu şeyleri biliyormuş! bunda ne varmış mantığına büründürerek, hem kendisinin hem de ortaklık içinde olduğu dahili ve harici mahfellerin çıkarına göre hareket etmekte , geçmiş tarihte gerçekleşmiş doğruluğu kanıtlanmamış, iman ve ibadet ile alakalı olmayan birtakım olayları, insanları bilgilendiriyormuş! postuna büründürerek, insanların, müslümanların İslam 'a ait güvenini sarsmak, bu suretle insanların islam'dan uzaklaşmasını sağlamak, insanları İslam'dan uzaklaştırmak... Dolayısıyla ülkemizi islamsızlaştırmak.. Manevi kuvvetten yoksun bir Türkiye'yi, hiç kurşun atmadan ele geçirmek!... Stratejiyi görüyorsunuz değil mi? 

Demek ki Türkiye'yi tam ele geçirememişler..... 

Bunun sıkıntısı içindeler!.... 

Bu gayeyi bu amacı kim yutar?.. 

Kuranı Kerim, Peygamberimiz Aleyhisselam 'ın evlendiği eşlerinin yaşı v.s kişisel özellikleriyle ilgili bilgi vermez. Kuranı Kerim, (haşa) bir magazin kitabı değildir. Kur'an-Kerim, tüm insanlığı Allah'a kul olmaya, insanlığı kurtuluşa çağıran bir kitaptır. 

Kuranı Kerim, "şu kişiler Hz. Muhammed'in arkadaşlardır, onların da ismini hayatını burada anlatalım"dan bahsetmez. Kur'an-Kerim "ilahi mesaj" dan bahseder.

Kuranı Kerim, şu yiyecekleri Muhammed (Aleyhisselam)  seviyordu, bunlardan bahsetmez. Kur' an, Peygamberizin sadece ilahi mesajı insanlara ulaştıran bir kul ve elçi olduğundan bahseder.

Kuranı Kerim haricinde Peygamberimizle ilgili verilen bilgiler onun hakkında yazılan kitaplar bir kutsal kitap değildir,  Kuran - ı Kerim'in yerini tutmaz.

Bu kitaplar, Peygamberimizin mesajının daha iyi anlaşılmasını sağlar. Büyük insanlar mesajı daha iyi anlamak üzerinde durur, küçük adamlar ise kendilerine göre bir detay bulur onun üzerinde durur.  Bu münafıklar, Kur’an’ı Kerim' in ifadesiyle kalplerinde hastalık bulunanlar, kendilerine göre bulduğu, Kur'an - ı Kerim'de olmayan, doğruluğu kanıtlanmamış, bir fani tarafından yazılmış, doğruluğu eğriliği üzerinde düşünmeden akıl süzgecinden geçirmeden "Mal bulmuş mağribi" gibi üzerine atlar. 

Bu müsvedde ve münafık, İslam ve ülke düşmanı Kur'an-Kerim'de yazılanlara iman etmesi gerekirken, Kuranı Kerim haricinde, doğruluğu kesin olmayan, üstelik, Allah' ın bizi kendisine kul olmada kriter olarak aramadığı bir detaya, bir şahsın yazdığı detaya iman eder! 

Ne ilginç değil mi?  Kuranı Kerim'e iman etmeyen (inanmayan) bir kimsenin, Peygamberimizin özel hayatıyla evliliği ile ilgili doğruluğu kesin olmayan bir konuya, detaya iman! etmesi (inanması)...

"Peygamber" kelimesi farsçada "postacı" anlamına gelmektedir. Postacı da malum olduğu üzere birisine haber getirir, mesaj getirir, mektup getirir.

Şöyle düşünsek ;

Kendisine haber getirilen, mesaj getirilen, mektup getirilen kişi, postacının getirdiği, kendisini heyecanlandıracak mektup ve mesaj üzerine yoğunlaşmıyor da, postacının ceketinin düğmesi, giydiği ayakkabı ve şapkası üzerine takılıyor! Böyle bir kişiye herhalde söylenebilir "Psikolojisi bozulmuş, kafayı sıyırtmış galiba!"

Şeytanın bineği olmuş, şeytanın dümenine göre hareket eden bu münafıklar ne ilkdir ne de sondur.

Bunlar ne yapmaya çalışmaktadır? Amaç nedir? 

Bazılarına "Hak" olan yol zor gelmekte, nefislerine ağır gelmektedir. Böyle bir sorumluluktan kurtulmak için kendilerine çıkış yolu aramakta, kendilerine göre bir sürçme arayıp "işte buldum!"  deyip kendilerine göre "Rahatlama psikolojisi!" temin edip, "işte ben bundan dolayı iman etmiyorum" dolaysıyla "İbadet etmeme gerek yok" demeye getirmektedir. Böylece kendilerine göre "rahatlama ve savunma psikolojileri" argüman icat etmektedirler.

Hakka iman etmeyi önünde engel görenler, şeytanın yüzlerce detayını eleştirmeden, düşünce süzgecinden geçirmeden hemen ona iman etmektedirler. Hadi oradan! Hadi oradan! 

 

Dünya yaratılalı beri "Hak" olan yolda insanları şüpheye düşürmek, onların imanlarını çalmak kendisine arkadaş etmek için çalışan kişiler olmuştur . Kıyamete kadar bu ve buna benzer insan görünümlü şeytanlar, müminlerin imanla olan imtihanında pusuda bekleyeceklerdir. Müminlerin de böyle şeytani planlara mağlup olmaması, imtihanı kaybetmemesi için bilgili bilinçli olması gerekmektedir.