Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Abdullah ALTAŞ


PİTBULL HAKİMİYETİ!

PİTBULL HAKİMİYETİ!


Ülkemizde bazı insanlar tehlikeli özelliği ile tanınan pitbull cinsi köpekleriyle dolaşmayı, gezmeyi tercih etmekteler. Bunun sebebi "Bana kimse yan bakamaz" mıdır?  Yoksa, "sokakta bir başkasıyla sorun yaşarsam, köpeğimin varlığından psikolojik bir destek alırım" mıdır?  Bu da ayrı bir konu.

Ülkemizin bazı şehirlerinde pitbull cinsi köpeklerin özellikle küçük çocuklarımıza yaşattığı dehşeti haberlerden öğreniyoruz. Pitbull cinsi  köpeklerin bakımı ülkemizde yasak olmasına rağmen, sokaklarda gezdirilebiliyor. Bu cins köpekler sokakta gezdirilirken oraya buraya saldırabiliyor. Hiçbir etkili ve yetkili bu durumu  göremiyor... Taa ki, bir yavrumuzun hayatı kararana kadar. Allah  kimseye göstermesin.

Vatandaşı birbirine şikayet ettirmeye gerek kalmadan, birbirleriyle sürtüştürmeye gerek kalmadan bu problemi etkili ve yetkililerin işin başlangıcında çözmeleri gerekiyor. Vatandaşın bu konudaki problem çözücü fikirlerine önem verilmeli, kulak verilmeli. Pitbull cinsi köpeklerin diğer hayvanlara da zarar verdiğini yazılı ve görsel basından öğrenmekteyiz.

Pitbull dehşetinin sona ermesi için bu köpeğin etkili ve yetkilileri mi ısırması gerekiyor.? Pitbull sokakta sahibi tarafından gezdirilirken koskoca caddede, oradan geçen mutlaka bir etkili ve yetkili vardır. Nasıl olurda göremezler?  

Pitbull cinsi köpeklerin hem insana hem diğer canlılara verdiği zarar karşısında hayvansever derneklerinden hiç ses çıkmıyor! Nereye saklandı bunlar? Yoksa bu dernekler rant yerleri midir?

Netice itibariyle, bu sıkıntıyı, ızdırabı önleyecek kanun var mı? Var var!      Bu sıkıntı ve ızdırabı dindirecek yetki var mı?  Var var!    Öyleyse, ne duruyorsunuz! Bu derdi giderecek etki etsene! Etki etsene!  Etki etsene!