Bugün, 16 Eylül 2024 Pazartesi

Mehmet Ali AYDIN


REZALET

Ülkemizi Olimpiyatlarda temsil eden sporcularımızın giydiği kıyafeti gördünüz mü?


Şayet görmedi iseniz lütfen internetten araştırın ve görün. Böyle rüküş ve bizi temsil etmeyen bir kıyafet olabilir mi?

Rahmetli anamın elle diktiği kalın çizgili pijamalarımız vardı. En azından onun pamuklu bezden yapılan kuması yerli ve milli idi. 

Olimpiyat kıyafetlerimiz tasarlayan, hazırlayan firma VAKKO sahibi de Vitali HAKKO. Kim olduğunu da artık siz araştırın ve bulun. Ben şimdi buraya yazarsam benim hesaba ceza yazar. 

Şimdi bir vatandaş olarak benim devletimi ve milletimi yansıtmayan ve bizden hiç bir çizgiyi barındırmayan bu kıyafeti kimler yaptırdı ve benim milli sporcularıma giydirdi ise onlardan bu rezaletin açıklanmasını bekliyorum. Bu benim en tabii hakkım. 

İnsan pijama giyse üzerinde bundan daha asil durur diye düşünüyorum. Bu rüküş kıyafeti sporcularımıza kim layık gördü ise hesabı sorulmalıdır. Başta Gençlik ve Spor Bakanı olmak üzere.

Ayrıca geçen Avrupa Futbol şampiyonasına Federasyonun götürdüğü altı yüzden fazla kişinin kimlerin tarafından kimin parası ile götürüldüğünün sorgulanması ve bu "yağma hasanın böreğinin" kimler tarafından yenildiğinin araştırılması gerektiği gibi, Olimpiyat oyunlarına da kimlerin nasıl ve kimler tarafından götürüldüğü araştırılmalı ve soruşturulmalıdır.

Tasarruf, tasarruf diye yırtındığımız bu günlerde emekliye verilen bir kuruşun hesabını yapan büyüklerimiz bunun da hesabını yapmalı ve gidenler içinde ahbap-çavuş ilişkisi var mı araştırmalıdır. 

Hak etmediği halde giden varsa ve bu gidenlerde zerre kadar hakkım varsa helal etmiyorum. Bunun hesabını sormayanları da Allah'a havale ediyorum. Ayrıca bu kıyafetlerin müsebbiplerini şiddetle kınıyorum. Bizi rezil etmeye kimsenin hakkı yok. 

Bu rezalete sebep olanlardan da hesabının sorulması için ilgililerin harekete geçmesini bekliyorum.

NOT: Merak edenler Mete Gazoz ve Busenaz Sürmeli'nin kıyafetlerine bakabilirler.