Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Abdullah ALTAŞ


SAĞLAMA YAPMAK!

SAĞLAMA YAPMAK!


 

Bundan yıllaar! yıllar önce,  Milletvekilliği ve bakanlık yapmış olan bir şahıs, taşıdığı zihniyetinin uzun yıllardan beri muhalefette olması canına "tak" demiş olmalı ki, bundan bir yıl önce sosyal medya hesabından bir çağrı yapmıştı... 

"Sivil itaatsizlik" çağrısı... 

Çok ilginçtir ki dışarıda bulunan terörist elebaşıları da aynı çağrıyı yapmışlardı...  Bunlar, siyasi emelleri için düşüncelerini dış güçlerle tevhit edebiliyorlar! 

Böyle bir çağrının hukukumuzda karşılığının olup olmadığına hukukçularımız karar verir. 

Bu şahıs, doların, euro' nun, altının gram fiyatının arttığı o günlerde "fırsat bu fırsattır" deyu kendine göre bir matematik sağlaması yapmış olmalı ki hükümetin yıkılması için bir çağrı yapmıştı ... "Sivil itaatsizlik" çağrısı... 

Bu şahıs, yetmişini geçtiği şu sıralarda, unutulmamak, hatırlanmak, gündemde olmak için aklına geldikçe görüş zannettiği sanrı fikir ve hezeyanlarını ortaya atmaktadır. 

Bu şahıs, önümüzdeki yapılacak olan belediye başkanlığı seçimlerinde, AK Parti başarılı olursa bunlar "Şöyle yapacaklarmış, böyle yapacaklarmış !"  demektedir. 

Bu tipler, milletin kendilerini sevdiğini zanneder! 

Bu tipler kendilerini çok demokrat ve insancıl, hoşgörülü olarak tanıtırlar, propagandalarını da öyle yaparlar...  Öyleya, eksiklikleri olan bu yanlarını özellikleriymiş tanıtmaya çalışırlar.

Alkollü içki içmeye, gayrimeşru ilişkiye anlayış ve hoşgörü ile yaklaşmak bunların demokrasi anlayışıdır.... 

Bunlar kısa yoldan emek vermeden bol para kazanmak, bu bolca elde edilen parayı bankaya faize vermek oradan da bol para kazanmak, eğlenmek, ibadet etmeme özgürlüğünü savunmak bu özgürlüğü herkesin üzerinde görmek istemek, dini kuralları kendi nefislerine çelme takan bir engel olarak görüp onunla mücadele etmek, dinden uzak bir yaşam sürmek, marabalar çalışırken, onların bir eli cebinde diğer eli kadehinde, yapacakları tatilden söz etmek... 

İşte bunların aradığı, anladığı demokrasi ve yaşam tarzı budur... 

Bunların kültüründe inşa etmek yok, imha etmek vardır. Bunlar milli iradeyi hiçe sayarlar... Bunların kültüründe kavga, çığırtkanlık, itaatsizlik, desise vardır. Bunların iç kültüründe devamlı olarak birbirleriyle kavga etmek vardır. Bunlar, her dediği yapılan şımarık çocuk gibidir, hep onların dediği olması lazımdır. Bunlar narsisttirler.....

Yaşlansa da gündemde olmak isteyen bu şahıs ihtiyarlamaya başladığı şu sıralarda son bi defa taşıdığı zihniyetinin, hiç olmazsa belediye seçim lerinde iktidar olmasını görmeyi arzu etmektedir. 

Hani şarkı ve türkülerimizde "son bi defa göreyim"  cümlesi sıkça geçer ya! İşte onun gibi bir şey... 

Öyle anlaşılıyor ki bu şahsın önümüzde yapılacak belediye başkanlığı seçimlerinde kazanacaklarına

dair ümidi yoktur. Bunu nereden anladın derseniz! 

Çığırtkanlığından anladım... 

Kazanacak adam agresif ve çığırtkan olmaz! 

Bu zihniyetin amacı, ülkeye hizmet etmek için iktidar olup bunu görmek değildir! Bunların amacı kendilerine, kendi mentalitesine hizmettir! 

Bunlar millete gerekli güveni vermedikleri için millete güvenmezler, onun için çığırtkanlık yaparlar. 

Bunlar kendilerini ev sahibi! olarak görürler. 

Gönüllere girilmeden zihinlere girilmez! Bunlar için gönüllere girmek, bu uğurda yorulmak, gönül almak için böyle yorucu işlerle uğraşmak, seçim tarihini beklemek bunların erdem ve kültürlerinde yoktur. Bunlar böyle bir kültürden yoksundurlar. 

Bunlar seçimde kaybettiklerinde hep "oyları çalınmış!" olur... 

Arada sırada basında görünen bu şahıs kendisine göre bir sağlama yapmış. Bu yapılan sağlama eski matematiğe göreydi... 

Bugünkü matematik artık çok farklı...