Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Muzaffer GÜNAY


SAYIN ORDU B.ŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ İLE BİR BAYRAM SOHBETİ

SAYIN ORDU B.ŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ İLE BİR BAYRAM SOHBETİ


(2 Mayıs, Pazartesi'ni Salı'ya bağlayan gece Makam'da.)

Öncelikle görüşme talebimi kabul eden OBB Sayın Dr. Mehmet Hilmi GÜLER Bey'e derin sevgi, saygı ve başarılarının devamı dileklerimle..

Bahusus net olarak ifade etmeliyim ki görüşmemiz esnasında şahsıma özel hiç bir talebim olmadı. Karadeniz'in İncisi Ordu'muzun daha daha gelişmesine matuf projeler üzerinde temerküz etti sohbetimiz. İlimizin geçmişi, tarihçesi, sosyo-kültürel dokusu, demografik örgüsü ve mevcut durumu hakkında epey önemli konuları konuştuk. Sayın Başkanımız, teveccüh gösterip Dünden Bugüne Ordu'yu iyi bildiğimi ifade ederek bir çok soru sordu.. Biz de bildiklerimizi arz ettik.. Ordu sosyal yapısının henüz yeterli bir ve beraber hareket etme bilincine kavuşmadığında hemfikir olduk.

Evet, maalesef sosyal aklımızın gereken düzeyde olmaması yüzünden ülkemizin ortalama gelişim grafiğinin epey altlarında kaldığımızı kabul etmek durumundayız. Zira, il olarak bu eksiğimizi telafi etmenin başkaca bir yolu-yöntemi yoktur.

Nitekim, Sosyal bilinç noksanlığının sayın Başkanımızı hayli üzdüğünü bizzat gözlemledim.

Bu problemin nasıl aşılabileceği üzerinde de epey temrin yaptık.

Ben, kendilerine bir kaç proje konusu (proje değil) sunarak detaylı bilgilendirme yaptım. Şöyle ki:

-YASONBURNU DESTİNASYONUNUN UNESCO'ya müracaat edilerek DÜNYA KÜLTÜR MİRASI LİSTESİNE ALINMASINI sağlamak.(PROJE ,TUTAP Genel Merkezi tarafından hazırlandı)

-I.DÜNYA SAVAŞINDA ORDU İLİNDE YAŞANANLAR(TRT'ye sunulacak olan proje elimizde.)-DÜNYADA HİÇ OLMAYAN BİR CİHAZIN ÜRETİMİ İÇİN ORDU'ya FABRİKA KURMAk. (fabrika inşallah bir süre sonra faaliyete geçecek)..Saygılarımla...