Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Mustafa KÖKSAL


SAYIN VALİM

SAYIN VALİM


 

 

Geldiğiniz il güzel bir il sizin gibi sayın valim, yüreği tertemiz insanların olduğu bir Karadeniz incisi. Baktığında bir çok güzel insanları ile, ekonomik, ticari, iş, aş kapısında durup insanları ile bu ile hizmet sunulduğu bir Karadeniz mavisi..

 

Bugünlerde fındığın, gostilin, pancarın, yaylanın, köy olmanın on  yıllarca değer bulmadığı ilin adı Ordu.

 

Pazarında , emeğinde olanların, dükkanında çay kahve hatır bilenlerin şehri Ordu’da , fabrikasında yüzlerce insana istihdam veren, Köksal’ı, Yürür’ü, Poyraz’ı, Albayrak’ı, Enginyurt’u, Çelebi’si, Çebi’si.. fındık fabrikalarında çalışan  insanlarımızın geçim haneleri ile mühendis, doktor, hakim savcı, hemşire, memur yapabildikleri evlat sahiplerinin ili Ordu..

 

1967’de Ordu’da Orduspor ile Türkiye’de Ordu’da spor  var diyen bir Kara Ali ve arkadaşlarının ili Ordu. Eğitimde,19 Eylül, Güzelordu, Gazi ilk okulları, Ticaret Ordu Lisesi, Endüstri , Hamdullah ile başlayan rekabetçi bir eğitimin içinde bir çok değerini çıkarmış ilin adı Ordu.

 

Balıkçılık, fındık derken siyaseten de çok büyük isimler ile bu ülkeye hizmet etmişlerin ili Ordu.

1980’de bile insanı insan bilen, sağ sol felaketi içinde hepimiz kardeşiz, arkadaşız diyebilen nadir illerden biri Ordu.

 

Bugün istihtam, ailelerin huzuru için elinde ekmeği kolunda filesi dolu bir şehrin özlemi ile umut bekleyen ilin adı Ordu.

 

Siyaseten yandaş, yada arkadaş yada akrabadaş olmadan hak için iş aş peşinde umuda bakanların ili Ordu.

 

Tunceli’de, Artvin’de yada başka yerlerdeki yürekleri ısıtan bir insan modeli var bu ilde, biz gibi, siz gibi, kibirsiz ve benim ondan istediğim sadece heba etmeyelim ‘GENÇ’liği, yok etmeyelim ‘GELECEĞİ’ni. Uyuşturucu, bali, tiner kazanında yakmayalım bu genç bedenleri. Sokaklarda dilenen 8-10 yaşındaki çocuklar ister Ordulu ister Suriyeli ister Türkmen fark etmez ben öğretmenim, içim yanıyor, onlar için kapalı köy okullarımız yakın yerde, Terzili,  Eyüplü, Eskipazar,Turnasuyu vs.

 

Olamaz mı, bu çocuklara sportif yardım, malzeme, top, satraç, bilğisayar vs. vede semt sahaları 2- 3 mahalle arasına yapılacak birde muhtar evi gibi GENÇLİK EVLERİ, içinde ders yapacağı, evinde yoksa bilğisayarı orada derslerini yazabileceği, iş kurdan buralara verilecek ablalar ile o Gençlik evlerinde önündeki yapılacak tesiste oynayan çocuklara çay yada pasta vs. ile hizmet edecek, iş imkanı bulacak ablalar.

 

Sayın Valim ben bir eğitimci olarak buradayım emrinizdeyim, kuracağınız bir görevli ekipte yanınızdayım, eğitime Ordu’nun sporuna 40 yıl vermiş bir kardeşiniz olarak.

Ordu şehirdeki o çocukların bu hallerini hak etmiyor.. Lütfen eliniz bu ile uzansın bizde o el ile zincir olalım.

 

Hayırlı hizmetler sayın vali, hoş geldiniz bu güzel insanların iline.