Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Abdullah ALTAŞ


SEÇİM, SADECE "GEÇİMDEN" İBARET DEĞİLMİŞ!

SEÇİM, SADECE "GEÇİMDEN" İBARET DEĞİLMİŞ!


Malum olduğu üzere seçimler, vatandaşın kendisi ve ülkesini yönetecek kişileri tercih etmesidir. Vatandaştan bu emaneti alan, iktidar olan siyasi partiler belli bir tarihe kadar, diğer seçime kadar ülkeyi yönetir.

Bu süreç içinde ülkeyi yöneten siyasi parti ve kişilikler vatandaşı memnun edebilmişse diğer seçimde de seçimi kazanabilme ve ülkeyi yönetme şansı yüksek olur. Eğer vatandaşın bu süreç içinde  memnuniyetsizliği söz konusu ise, vatandaş bir sonraki seçimde, kendisini yönetenlere karşı ya ikazını yapar veyahut kendisini yönetenleri değiştirir.

Bu son yapılan mahalli seçimlerde, belediye başkanlığı seçimlerinde vatandaşlar mevcut iktidara mevcut yönetime bir ikaz ve uyarıda bulundular.

Vatandaşı bu uyarı ve ikaza sevkeden en büyük neden ve sebep, "ekonomik sıkıntı" ile ilgiliydi....

Tüm sahada görülen durum bu şekilde idi...

Ancak bu işin, sadece ekonomik boyutunun olmadığını da bu arada görmekteyiz !...

Vatandaşın, bu belediye seçimleri ile" hükümete olan güven" i oylarıyla azaltmasının hemen ardından, bazılarının bu durumu "farklı bir zafer!" olarak algılaması ve yorumlaması, işin sadece "Ekonomi boyutunun" olmadığını göstermektedir. 

Seçim sonuçları daha tam belli olmadan bazıları şımarık bir şekilde, kendilerine göre "Bu zaferi!" hemen"bira" ile kutlanılması gerektiğini, oruç tutanların da sahurda "Kudurması" gerektiğini ifade etmiştir!....Buna benzer şımarıkça davranışlar ve  ifadeler söz konusudur!... 

Bazıları da yapılan bu son belediye seçim sonuçlarını farklı bir boyuttan, etnisite boyutundan değer lendirmeye çalışmıştır. 

Bazıları, muhalefetin çok ta yüksek olmayan bu zaferini!  Yeni bir gezi ve kalkışma için fırsat olduğunu ifade etmiştir. 

Seçilen belediye başkanının biri'de, kendi ilinde Afganistan ve Suriyelilere iş yeri açmasına izin vermeyeceğini söyledi!  Bu şahıs, seçildiği il de iş yeri açmak isteyen Ruslar, Ukrayna lılar, Almanlar, İngilizler için ne düşünüyor acaba? 

Herkesin derdi başka!..

Bu ifadeler bize, meselenin sadece "Ekonomik" boyutunun olmadığını, işin içinde "zihniyet" boyu tunun, "İman" boyutunun da olduğunu göstermek tedir!...