Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Abdullah ALTAŞ


ŞER'DEKİ HAYIR

ŞER'DEKİ HAYIR


 

 

Dünyamızı ve ülkemizi meşgul eden koronavirüs illeti hem dünyamız hem de ülkemiz için gündemin birinci maddesi olarak varlığını, özelliğini sürdürmektedir. Bir süre daha gündemin birinci maddesi olmayı sürdüreceğe benziyor.

Daha düne kadar Türkiye'yi hizaya getirmeye çalışan, Türkiye aleyhinde bulunan küresel güçler ülkemize olan düşmanlıkları kendi  gündemlerinin birinci maddesi iken sert bir düşüşle gündemlerinin sonlarına düşmüştür. Bu ülkelerin hemen hepsi kendi can dertlerine düşüp Türkiye'den medet ummuş ve yardım istemişlerdir. Ülkemiz de kendisine her platformda düşmanlık gösteren bu ülkelere kendine yakışanı yapmış, onlara koronavirüs illetine çare olması için yardım malzemesi göndermiştir.

Bizim kültürümüzde bir insanın yaşamasına vesile olmak bütün insanlığı yaşatmak gibidir. O ülkeler Türkiye'ye kafa tutarken bir küçücük virüse mağlup olmuşlardır.

Allah'ım! Nelere kadirsin! "Allah'ın hikmetinden sual olunmaz" sözü çok açık bir şekilde kendini göstermektedir.

Ülkemiz Suriye'nin kuzeyinde barış ve insanlık adına büyük mücadelelere girmiş, barışı ve huzuru sağlamıştır. Türkiye'nin bu başarısını hazmedemeyen bazı güçler şu an suspuslar, sesleri çıkmıyor, çıkamıyor. İnşallah çıkmaz...

Ülkemiz akdenizde kendi deniz sınırları içerisinde sondaj ve doğalgaz aramasına Türkiye'nin ülke ve milletiyle güçleneceği korkusu çeken ülkeler artık suspus, sesleri çıkmıyor, çıkamıyor.

Libya'da meşru hükumeti destekleyen ülkemiz yine aynı aktörler tarafından çıkarları zarar göreceğini düşündükleri için çığırtkanlık yapıyorlardı. Artık çığlıkları kesildi, suspus oldular. Sen nelere kadirsin Allah'ım! "Düşmanlar tuzak kuruyordu, Allah da onlara tuzak kurmuştu. "

Daha düne kadar Avrupa'daki müslümanlar hor görülüyor, istenmiyordu. Camiileri kundaklanıyor, müslümanlara suikast yapılıyordu. Göçe zorlanıyorlardı. İbadetlerine kısıtlama getiriyorlardı.

Bugün tam tersi." Gelin ezanınızı açıktan okuyun" diyorlar. "Açıktan Kur'an okuyun" diyorlar. Hatta Kur'an'ı kendi müesseselerinde okutuyorlar. Yeter ki canımızın kurtulmasına vesile olun diyorlar. Yazımın biraz önceki satırlarında ifade etmiştim. "Allah'ın hikmetinden sual olunmaz. "

İçimizdeki düşmanlara gelince, ihtimal ki onlar da bu koronavirüs illeti sebebiyle moralleri bozuk. Buna rağmen ciyaklamaları devam etmektedir. Allah iç ve dış düşmanlara fırsat vermesin. Onları zelil ve mağlup etsin.