Kadem AKTAŞ

Tarih: 11.05.2024 07:31

SEVGİMİZİN KAYNAĞI!

Facebook Twitter Linked-in

 

Annelerimiz; bizleri dünyaya getiren ve en iyi biçimde yetişmemizi sağlayan, sabrın, fedakârlığın, hoşgörünün ve sevginin kaynağıdırlar ve dünyada anne sevgisinin yerine konulabilecek başka bir değer yoktur. 

Yüce Rabbimizin insanoğluna verdiği belki de en kıymetli armağandır bir anne. Dünyayı güzelleştiren sevgi çiçeklerinin tohumları onun akışında, dokunuşunda, okşamasında, sımsıkı sarılışında gizlidir. Annenin tılsımlı şefkatiyle büyüyen bir çocuğun tertemiz kalbinde atılır sağlam bir karakterin ve sağlam bir toplum geleceğinin temelleri.

Varlıklarıyla hayata anlam katan, şefkat dolu yüreğiyle çocuklarına yol gösteren karşılıksız sevmenin en güzel ifadesi annelerimiz, en değerli varlığımız ve baş tacımızdır. Yaşanabilecek en yüce duygunun sahibi olan annelerimizin yetiştirdiği sağduyulu nesiller; gelişen, barış ve huzurla yaşanacak yarınlarımızın da mimarı olacaktır.

Hayattaki en değerli varlıklarımız olan annelerimizi yalnız anneler gününde değil, hayat boyunca sevgi ile kucaklamamız gerekir…

İlk öğretmenimizdir anne. Sığındığımız ilk liman. Elimizi tutan ve asla bırakmayacak olan ilk sımsıcak el. Huzuru bulduğumuz ilk kucak... Sınırsız hoşgörü,  değeri ölçülemez bir emektir anne. Ağlasak da anne diye ağlarız,  gülsek de anne diye güleriz.  Dünya üzerinde sevginin kurumayan tek pınarı anaların evladı için atan yüreğindedir. Dizelere, satırlara,  kitaplara sığmaz onun çocuğu için çarpan kalbindeki yüce sevginin tabiri.  Karşılık beklemeden,  bıkıp usanmadan asla vazgeçmeden seven, koruyup kollayan merhamet abidesi annelerimiz hayattaki en büyük gücümüzdür.

Annelerin her toplumda her kültürde tartışmasız kutsal bir yeri vardır. Ancak onların bizim kültürümüzdeki değeri bambaşkadır. Bizim kültürümüzde. Cennet anaların ayaklarının altındadır. Bizim kültürümüzde; Ana gibi yar olmaz. Anaların hakkı ödenmez. Analı kuzu, kınalı kuzudur. Geleceğin teminatı çocukları topluma hazırlamada kilit rol üstlenen annelerimizi yüceltmek, değerlerini korumak, saygıda kusur etmemek, onların yüzlerini güldürmek için her birimiz evlat olarak üzerimize düşen vazifeleri yerine getirmeliyiz. 

Bu hayatta ki en kıymetli hazinemiz olan annelerimizin Anneler Gününü kutluyorum. Hakkın rahmetine kavuşmuş tün annelerimize de Allah’tan rahmet, tüm annelerimize sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum.

Rabbim annelerimizi, babalarımızı, ailemizi ve sevdiklerimizi hiçbir zaman başımızdan eksik etmesin…

Bir sonraki yazımda görüşmek dileğiyle... Hoşçakalın…

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —