Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Mustafa KÖKSAL


SİYASETTE

SİYASETTE


Siyasette konuşulanlar partileşen partilerdeki ayakları yorar. Partilerdeki seçimler hararetle sürerken, bende dışardan bir vatandaş olarak onları izler iken, konuşulanların o partiye, tüzüğüne vede yazılımına uygun bir zemin olmuyor. Eski solcu, ümmetçi yada adaletciler, eski ülkücüler yarışı değil, il başkanlığı ilçe başkanlığı yarışları...

Buna inanmak en son fıtrat olsun da, ülkücü, adaletci , CHP’li, Refahcı ne ya, insan kendi dünyasında hangisi İyi parti, hangisinin içinde bir ışık görülüyorsa orada olmasının gayesi ocu yada bucu olması değil,burdaki il, ilçe için yarışan insanlarda bu ilin siyasi değerleri bence.

Başkanlar kim olur kim olmaz ayrıda, bugün başkan olmuş kimse yarın kim olur onuda bilemem. O yüzden yarın oncu,buncu dedikleri binlerce insan istifa ederse kazanan bir parti mi olur?

Bir grup orada, bir grup burada gruplaşmadan kaçıp, partiye gelenler yine grup grup olmuşsa tas aynı demek ki...

Diyenler haklı olmaz mı?

Sayın il başkanlarıda, tecrübeli siyaset insanlağıda seçimle gelmiş biri olmaz mı?

Bakın bu cümleleri farklı duyuyorsa bu konuda bir toplantı yapması gerekir mi kendisi, yoksa teşkilatı bilir tabi ki.

Nereden bakarsan bakın o taşın suyu kin nefret olursa asla dolmaz, bu anlayış ile, böyle giderse.

Adaletci , yok ülkücü, yok ümmetçi, yok solcu yok komünist, düşüncesi bile çok kötü o partiler için.

İnşallah bunlar sadece dedikodular da kalır diyenleri dinliyorum, üzülenleri de, siyasi bir düşünce çöp bidonu olmaz diyenleride izliyoyum. Madem ki yeni bir anlayışla insana, ülkeye talip olunmuş, ilk önce el ele içinizdeki birliğin yükseklerde olması gerek, kimin başkan olması değil, biri oldu hemde olacak zaten de, bazı sevilen partililer niye bu ilde vekilsiziz demeleri lazım değil mi?

Aslında o yada diğerleri onlar bence bulundukları o yerinde ağarır da niye bu denli arka sokaklar filmi gibi olundu, kimler böldü bu ülkücü kardeşliği vede parçaladılar mesele bu.

Kardeşler seçim derdinde bu günlerde, pandemi olsada, bu güzel, ama dert ocu, bucu ise çok vahim.

Adaletci de, ülkücü de, solcu da, ümmetci de, kominist de o partiyi benimsemiş ise, oradaki milletle sadece kendilerine bakmaları en hayırlısı olur.

Bugün içindeki yarışta fikren bu ayrılık senaryoları olursa yarın ne olur acaba...

Ben bir vatandaş olarak, partilere ve bu seçim gruplarına çok hayranım da, siyasi olursa bu sadece, "eyvah eyvah" filmi gibi olur.

Saygılar.