Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Abdullah ALTAŞ


SON MEKTUP

SON MEKTUP


Amerikalı senatörler,   henüz   çiçeği burnunda başkanları  Biden'a, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı durdurması için mektup yazmışlar.

Teknoloji çağını yaşadığımız şu dünyada, Amerika Birleşik Devletlerinde, bir insana ulaşmak için telefon da mı yokmuş?  Amerika Birleşik Devletlerin de bir insana ulaşmak için bir ulaşım aracıda mı yokmuş?

Yoksa Amerika Birleşik Devletlerini yöneten insanlar teknoloji kullanmayı reddeden ilkel bir tarikat veya ilkel bir mezhep mensubu mudur?

Amerika Birleşik Devletleri başkanına neden mektup yazmayı tercih ediyorlar?

Yoksa kendilerinin iddiaları, istekleri, çürük olduğu için yüzyüze gelme cesareti olmadığı için mi  mektup yazma ihtiyacı hissediyorlar? Bunlar tek başına mektup yazmayı da bilmezler, elliden fazla senatör bir araya gelip mektup yazmışlar. Hem o mektup kaç günde ulaşır ki?

Bu adamlar oylarını da posta yoluyla kullanıyorlar.

Arkadaş! hangi çağda yaşıyoruz? Posta ile kullanılan oy'un akıbeti nice olur? İhtimal ki bu adamlar aşıyı da posta! yoluyla oluyorlardır.

Çağdaş yaşama uygun hareket etmeyen, uzakta kalmış bu ülkeyi aramıza, kurmuş olduğumuz uluslararası birliklerimize almayalım, kapımızdan kovalım, bırakın!  beklesinler!  yıllarca kapımızda.

Bu adamların gözlerinde de bir problem var, bulundukları ülkede milyonlarca insanın sokaklarda yaşadığını görmüyorlar galiba. Bulundukları ülkede, bir günde, hatta bir saat içinde yüzlerce cinayet, hırsızlık, uyuşturucu v. s olayları işlendiğini görmüyorlar herhalde.

Burunlarının ucunu göremeyen bu adamlar, onbin km. uzakta bulunan Türkiye'ye burnunun dibini göremeyecek kadar aşık olmuş galiba. Türkiyesiz yapamıyorlar. Onlar için dünya bir yana Türkiye bir yana. Bu adamlar adeta Türkiye' ye şarkılar düzüyorlar. Şöyle diyorlar "Seni biz ellerin olsun diye mi sevdik" "sen ise biganelerle ünsiyet ediyorsun"

Bu adamlar, Türkiye'ye "biz seni unutmak için sevmedik" (devamlı olarak hatırlayıp, çıkarlarımızı devam ettirmek için sevdik.)

Bu adamlar ayrıca şöyle de diyorlar "kıskanırım seni ben, kıskanırım başka ülkelerden "

Bu adamlar, Mecnun'un nereye baksa Leyla'yı görmesi gibi, nereye baksa Türkiye'yi görüyorlar. Türkiye aşkı bunların gözünü kör etmiş. Umarım bu temiz aşkın sonu hüsranla bitmez. Umarız bu son mektup yıllar süren sevgiyi! sona erdirmez.

Amerika Birleşik Devletleri başkanına, Türkiye' yi durdurması için mektup yazan senatörler, yazdıkları mektubun bir ucunu yakmayı ihmal etmemişlerdir! İnşallah.