Bugün, 17 Nisan 2024 Çarşamba

Mustafa KÖKSAL


SPOR

SPOR


 Bu ilde spor maça kızı oyununa döndü, amatörler de sanki maça papazı, bu kadarda yerden yere vurulmaz ki amatörler. Ha zaten parada yardımda yapılacakmış kocaman 3 ay boyunca kulüpler 5-10 bir para yeseler, bence  bitmez.

Adı amatöre yardım ise.

Yinede sabır diliyorum, güçlü irade diliyorum amatörlere, onlar için uğraşan yetkili makamlara. Da spor bu ilde maça papazı.

Valeler yok, bul da senin olsun.

Diyecektim ki, sağ olsun Ali Akdoğan hocam, Allah şifasını versin de aramıza gelsin, lazım. Okullar açılırsa orada olacağım yanında Rabbim bize bu şansı verirse. Hayat bir an oda her an.

Spordan diyorum bugünkü kar tanesi spordan değil, yağıyor, birde bakıyorsun eriyor, bu  cümleler de kar tanesi gibi. İl ilçeler, takımlar, hocalar, onca sporcu ile kocaman yok kadar edilen amatörler.

Korona, kongreler hariç her yerde fülüt çalıyor, ıslık ediyor, can alıyor, salonlara ise bu mikrop  korkudan giremiyor. Stadlara, tribünlere ise koşarak gelen bu corona yüzünden çocuklar obez oldu.

Muhteşem çocuklar tabletci oldu, evde tablet, telefon ellerinde, bir elde de  yağlı ekmek ha bire gırtlak oldu.

Ne alt yapısı kaldı amatörün nede üstü...

ASKF ne yapsın, kulüpler ne yapsın, ortada papaz ası dolanıp duruyor. Sonunda şöyle mi denecek; "hakketen amatörlerde vardı" ya..

Federasyonda ne etsin 4 büyüklerin dil kavgaları yüzünden alt liglere bakamaz oldu".

Efendim Alt yapı diyoruz da, eskiden vardı vıcıl vıcıl sesli hemde, şimdi gören bilen var mı? Adı var, resmi var ortada fol yok. Bende de artık yazacak kol yok.

Bıktım bu en önemli yere kalem sürmekten, bıktım özümüz demekten, alınanlar orada, sahada, bakınca biz sporcu aldık, hepside hakikaten Öner, Ördek Güven, ömer, Atilla Kemal, Mahmut, Arif Turgut diyen var mı izlerken?

Alt yapımız bu karadenizin en büyük okulu diyen bir takımımız var mı idi, vardı sağ olsun oda darmadağın oldu..

Da bugün bu ilde spor hariç çok güzel işler var mı dersen, takıl yapıldı, caddeler yapıldı, evler renk renk boyandı, sahil düzeldi, basket sahamız oldu sağ olsunlar gerçekten çokta muhteşem,....

Başka, eğitim yok, sokakta bomboş çocuk çok. Aile tedirgin, sokak tedirgin.

Bu kadar...

Ali hocam gelse de üniversiteye bende olsam kocaman mabedde, gözüm sadece öğrenci görse...

Bizimde dünyamız Ordu da evin içindeki odamız, bir kalem, bir kağıt vede çizebilidiğimce karikatürler....

Spor dışındaki tek dünyamda kramponlu olmayınca.....