Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Mustafa KÖKSAL


SPORDA SPOR ADAMI OLMAK…

SPORDA SPOR ADAMI OLMAK…


Bu alanda spor adamı mısın, para göz müsün, yağcı, yalaka, ayak kaydıranmısın önce o önemli. Bu alem böylelerini şimdi kaldırıyor midede, bu alem bunlardan kurtulamıyor maalesef. Bunların arasında öyleleri var ki, cümle kurunca futbol güneşini doğduran kendi sanıyor. Aslında hayat geçiyor ve öyle kıymetli ki, geçiyor anlamadan.

Öyle kıymetli öyle değerler varki para demeden kendi bilgileri ile bu alemde saygın yerdeler. Onlar için spor sporcu insan önemli. Ne onlar çoğalır ne  kaybedilen bu zaman. Ya o yaşanan zaman ya o hayalinle olacaksın bugünde.

Yada bu rezillikler ne diye ağlamayacaksınız. Bakın bugün spora adam olmak para ile eş değer. Bunlar insan cebindeler, birde onlara bunu sağlayan idarecilerin sayesinde sporun kalbini delerler.

Deldiler de.

Bunlara söz demek için onlara ahlaki ameliyat gerek. Bunlar spor insanları değil, kısa yoldan milyar vurgunu peşindeki boş insanlar. Bunların ameliyatı da zor, uyutsan olmaz, canlı canlı ise hiç.

Futbol çok kötüye koşuyor. Kulüplerde bitme noktasında. Varlığı bir şey kazandırmayan insanların, o zaman bu spor ailesinde bunların işi ne? Arkadaş hatırı mı, başkan torpili mi? Şeytana kızmıyorum ben çünkü o aramızda bunları idarelere, sahalara alıyoruz diye şeytan bize kızıyor.

Bu ilde ben yazdığımla değil,  yaşattığım, yaptığımla burada olmanın onurundayım. Ben 30 yıllık yaptığımla spor ailesi içinde anılacağım hep. Biz içine girdik, orda bir yerlere koştuk, düştük kalktık, örgendik.. Çizdik, yazdık. Ben giderken arkamda çok eser bıraktım..

En büyük spor savaşçısı spor alemin de; “sabır ve zamandır.” Senin teknik olarak bu alemde duruşun karakteriksi özelliğin yoksa, gücüm dediğin oda bir ifade etmez, geçici olursun, zavallı olursun, kovarlar sessiz olursun, onurunu kırar hayatında spor yapmamış cebi dolu biri susarsın.

Onlar sporda iş adamı bilirler zararı karı, ona göre ya çalıştırırlar yada kapıya koyarlar. Senin yanlışında onlar mutlu olur, kovmak için. Aslında onların hiç biri idareci değil feriştahı olsa sporun içinden gelmiş birini küçümseyecek kadar büyük değil.

Sonra çok bedel ödersin fırsat verirsen, birine güven sonra başarısız olunca arkasından konuş onun yanında olma, çamur at…. Bu mu idarecilik, adamlık? Önce idare eden olarak bu alemde senin elin kirlenmesin, bundan önceki başkanları idareci olanları bil, oku, örnek aldığını al.

Kimse bütün hatayı yapacak kadar uzun yaşamamıştır bu alemde. Bu alemde yağmur herkese eşit düşer, ama az insan spor denen alemin elinden tutar ıslanır iken. Ben bu konuda şanlı oldum hep, tuttuğum eller sayesinde kalbimde aklımda burada olmama yetti.

Ama çoğunun kalbi dayanamadı, fesat olduklarından. Neye mi aklım almıyor bu spor dünyamda, sokaktaki bir canlı bile hakkını çalana tepkili iken, sen spor alemi içindesin ve emeğini çalan, geçmişindeki o günlerini çalan, spor alanını çalanlara sessizsin. Ki son maçta Bergama’dan 5 gol yiyen bu takım için söylenecek tek şey, yazık Şükrü Bodur’a inanın, yazık, bilmişler ordusu varya koca Ordu ilinin 3.  Lig takımının yasadığı rezalet.

Düşünün nerede bu spor alemine verdiğimiz bu utanç deyin.

Ne diiiiiiiiiiiiim ki?