Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Mustafa KÖKSAL


SPORSA BU İLDE

SPORSA BU İLDE


Vede sporsa vede düzelecek ise öyle bilinmez 3 denklemli ellerde olmaz.

Olacaksa buda o sporun Musası ile olur. Binlerce yıl, adaleti, iyiliği yardımı emir eden değerleri yok et, uzak tut vede Sporun S’sinden bir haberle çık horona, sonra deki uyumsuz bunca ayak..

Ayak kokmuşsa uyumsuzsa, niye konu spor?

Spor ikmale kalmış, çaresi çalışmak sınıfı geçmek. İşte finaller masal gibi olmayan güzellikleri yazanları Allah affetsin, iyice cıvıdı spor.

Utançlı durumda pandemi de epeyce kirlendi.

Bir gün bu ilde spora destek olacak eller olur mu dedim, 2 sezondur oldular da neredeler diye bakınca biri kuzey biri güney kutbunda misal.

Başkan ne ediyor bilmiyorum belediyede diyenlerede başkan ne etsin ki uzanmak isteyen eller olmayınca.

Gelin tutuşun bitsin demek oturup bir kahve hatırı ile elleri birleştirmek zor mu, kocaman ilin yedi emini için diyenler, zor ki olmuyor

Spor insanı sözle olunmaz.Özdür o. Geçmişinde bu koku ona sarmış ise, geçmişinde spor yapışmış ise, o şart. Bugün bu ile sporuna bakın sonrada hatim indirin.

Yalan demiyorum.

Billahi o kadar birbirinden kopuk haldeki. Üste yok başta yok cepte yok. Allah razı olsun Savaş Şimşek’ten amatörlere el uzatmış, malzeme yardımı yapmış kulüplere, parasal destek veriyor o alt yapılarını bünyesine kattığı kulüplere.

Bunu Savaş mı yapmalı idi diyenler oluyorda, iyiki yapmış, yoksa 52 Orduspor neden bu konuda el uzatmadı demek amatörlere hak.

Belkide onları, kulüpleri anaç olup kolu altına almaktan uzak durdu yönetim, parasal desteğe sıcak bakmadı belkide,. Defalarca yazdım, çizdim çok bilmekte kötü, ben az biliyorum da kötü, bu alemin içinde ömrüm geçse ne, niye bana baksınlar de mi?

Takımlar sanki çıplak, yanlış anlamayın hepsi onurlu hepsi dimdik ayakta.

Desteği ağbi yapar da bu destek kardaştan geldi. Kulüpler, alt yapıları güçlü bir duvar istiyordu o duvar 67’den geldi, hem maddi hemde manevi.

Kulüpler paralı desteği olacak insanlar ile olmalı, bugün 52 Orduspor’da menajer olarak bu ilin spordaki bir değeri olan Ömer niye olmaz, her şeyi biliyor, sporcuyu etrafı tanıyor sporun içinden milli olmuş değer..

Gel diyen yok.

Aklım almıyor, babamın oğlu değil, bunları değerlendirmek gerek, dost işi paket olursa sonunda her şey bozulur.

Ordu’da Ordusporlu olmanın bedeli var.

Bu büyük ilde bedel ödemeden nimete el uzatanlar olunca, bereket sezonda da, oyunlarda da olmaz.

Kırk yasin okutulsa da olmaz.

Zaten sporla ne geçmişi var ne akrabalığı bir çok kardeşlerimizin...

Bari tek ses olunda, güçlü bir takım doğsun küllerinden, çok mu zor?