Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Olgun YÜKSEL


TARİHE NOT DÜŞMEK -2

TARİHE NOT DÜŞMEK -2


 Değerli okurlar, bugün savaş yazmayacağım. Biraz iç siyasetten yazıp geçmişte yazdığım yazıların bazı paragraflarından alıntılar yaparak biraz kendimi eğlendirmek istiyorum. Ancak bu arada yeni öngörümü de eklemek istiyorum. CHP genel kurula gidiyor. Bana göre yeni Genel Başkan Özgür Özel’dir. Neye göre?

       19 Mart 2023 akşamı Habertürk programına çıkmıştı. Onu çok fazla heyecanlandıran bir ekonomi programından bahsetmişti. “Vatandaşlık Temel Gelir Sistemi” İşte bu sistemi açıklaması onu Genel Başkan yapacaktır. O sistem CHP’nin ekonomi kurmaylarının hazırladığı bir sistem olmadığını, hatta İYİ Partiden de aynı program ve vaatler gelmişti, Bende çevremdekilere ellerine tutuşturulan dosyaları okuduklarını zira o dosyanın yerli olmadığını söylemiştim. 3-4 yıl önce yazdığım ve her kim olursa olsun” sosyal gelir sistemi” adında veya benzeri isimlerle karşınıza çıkarsa biliniz ki küresel sistemin… dedim.  Neyse geçelim göreceğiz. Bende merak ediyorum. Notlarıma dönüyorum. Şöyle bir addia da da bulunmuştum.

“…Bu seçim sonucunda, kaybeden kim olursa, kendilerini tarih sayfalarında bulacaklardır.” 06.05.2023 Hürses ))

       “2500 yıl öncesinde Sun Tzu usta derki, “ Çok sayıda ödül dağıtılıyorsa köşeye sıkıştılar demektir. Çok fazla ceza verdiklerinde yıprandılar anlamına gelir” 20 yıllık AKP iktidarının ilk kez son bir yıldır iyileştirici tedbirler aldığına tanıklık ediyorum. Normal şartlarda tavrını sürekli zenginden yana  koyan iktidarın artan enflasyon, hayat pahalılığı ve halkın düşen refahını bir nebze olsun nefes aldıracak gelir artışını sağlayan tedbirlerini yerinde ve olumlu bulduğumu ifade etmeliyim. İlk kez bu seçim AKP için bu kadar zor geçecek. Sonuç ne olur bilmiyorum. Bildiğim bir şey varsa 6’lı masa denilen yapının bu güne kadar bir aday üzerinde uzlaşamamış olması tam bir garabettir. 240 sayfalık mutabakat  metnin de 9 ana başlık altında 2000’den fazla madde üzerinde anlaşmışlar, ancak Aday üzerinde anlaşamamışlar. O, 240 sayfalık, 2000’den fazla  maddeden oluşan mutabakat metnini ben okumadım. Kaç seçmen okuyacak çok merak ediyorum.

        500 yıl önce yaşamış İtalyan General Machiavelli derki, “Bir yasanın (Kanun) testi, sosyal organizasyonu sürdürme, bozulmayı önleme, kontrol etme ve toplumların güvenlik ve refahını ilerletmeye olan katkısıyla ölçülür. Eğer bir kanun toplumsal bir davranışı etkili bir şekilde kontrol etmesi gerekliyse bu, bir yöneticinin keyfi bir isteği olamaz. Her bir yasa herkese eşit uygulanır”  İşte beni ürküten tüm mesele iki dudak arası yönetim sistemlerinin hâkim olmasıdır. Bunlar otokritik rejimlerdir. Dolayısıyla bana daha da otoriterleşmeyi vaat eden hiçbir yapı ile yan yana gelmem mümkün değildir. Demokrasi’nin hızlı karar alabilecek sistemlerini yerleştirerek toplumsal mutakabatla kurulacak, yönetimi vaat eden ve Ülkemizin temel sorunları belli iken, bu sorunlar üzerinden özellikle denetlenebilen devlet ve güçler ayrılığının yeniden tesis edilerek, hukuk devleti sisteminin yeniden kurulması, Partizanlığa son verilerek liyakatli atamalar, Milli Teknoloji hamlesine devamı ve güvenceyi içeren net bir duruş, her ne pahasına olursa olsun PKK ve FETÖ dâhil her türlü Terörle Mücadeleyi kararlılıkla vaat eden, küreselcilerden ayrışmış, milli bir siyaset belgesi ortaya koymaları yeterdi. 2000’den fazla maddelerde bu kadar ayrıntılarla milleti boğmanın ne anlamı var?  Bana göre şimdiden geçmiş olsun.”  04.02.2023 Hürses  ))

“Siyasal bilimler de hocalar nasıl anlatırlar bilemem ancak günümüz Türkiye'si ve Dünya için anlatılacak siyaset bilimi kalmadı. Bu olsa olsa herhalde deliliğin siyaset bilimi olurdu. “ 19.04.2023 Hürses ))

Devam edeceğim kalın sağlıcakla…