Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Olgun YÜKSEL


TARİHE NOT DÜŞTÜK, AHANDA BİRİ KAYDA GEÇTİ

TARİHE NOT DÜŞTÜK, AHANDA BİRİ KAYDA GEÇTİ


 

       Değerli okurlar, önceki yazılarımı okuyanlar hatırlayacaklardır, malumunuz olduğu üzere yazılarımda analizler yaparak gelecekle ilgili muhtemel olası öngörülerimi paylaşıyorum. 14 Ekim 2023 tarihli “TARİHE NOT DÜŞMEK-2 “ başlıklı yazımda aynen alıntı yapıyorum ve dedim ki “Değerli okurlar, bugün savaş yazmayacağım. Biraz iç siyasetten yazıp geçmişte yazdığım yazıların bazı paragraflarından alıntılar yaparak biraz kendimi eğlendirmek istiyorum. Ancak bu arada yeni öngörümü de eklemek istiyorum. CHP genel kurula gidiyor. Bana göre yeni Genel Başkan Özgür Özel’dir. Neye göre…?” yazımın devamı gazete dışında internetten yayınlanan sayfasında da mevcuttur. Elbette ben kehanette bulunmuyorum. Astroloji veya faldan hiç anlamam hatta hiç inanmam. 

      Dünya kehanetlerle şekillenemez.

      Yeniden şekillenen Dünya Düzeninde, Siyonistlerin hedefi armageddon felaketi için Evangelist Hristiyanlarla kurmuş oldukları ortaklığın tezahürü olarak kehanetler üzerinden resmen Dünya’ya savaşlar dayatılıyor. Onlar kendi kehanetlerine inanıyor olsa da, Dünya’nın geri kalanının da kehanetleri olduğunu unutuyorlar. Günümüz ABD’si Siyonistlerin kışkırtmalarıyla evangelistleri harekete geçirerek zırvalıkların peşinden koşuyorlar ve Dünya’yı felakete götürüyorlar.  Süper güç olarak bildiğimiz ABD’nin bu kadar sığ yöneticilerin eline düşmüş olması hatta aynı şekilde Batı Avrupa Ülkelerinin de bunların arkasında saf tutmuş olması tam bir garabettir. İsrail’in  Gazze savaşında tutunduğu tavırla, Batı Medeniyeti kavramı tamamen rezillik, ahlaksızlık, zalimlik akla gelebilecek tüm rezil kavramların eti kemiğe bürünmüş hali olarak  kendini gösterdi. Bu süreç gerek ABD’nin gerekse AB’nin çöküş sürecini hızlandıracak süreçtir. Dünya milletleri üzerinde hiçbir güvenilirliği kalmayan Batı Medeniyetinin “medeniyet” olarak algılanan dinamik yapısını idame ettirmesi mümkün değildir. Bilgi, Dünya’nın her yerinde mevcuttur ve bilgiye ulaşmak her yerden mümkündür. Batı medeniyeti bu üstünlüğünü kaybetmiştir. Teknoloji Dünya’nın her yerine yayılmaktadır. Bu üstünlüğün dolar denilen kağıt parçasıyla devam ettirmek sürdürülebilir değildir. Elbette bu dönüşüm kolay olmayacaktır. Zaten Dünya, sancılı sürecin başlangıç startını en aktif haliyle Pandemi ile başlatmıştır. Bundan sonra ki yakın geleceğimizde daha iyi günlerin gelmesi uzun sürecektir. Türkiye; dolar denilen kağıdın etkisinden kurtulduğu anda geleceği parlaktır. 4. Sanayi devrimini yakalayan Türkiye, bölgemizde çok şanslıdır. Açıkçası ben ümitsiz değilim. 

       Değerli okurlar Karadeniz Bölgesinden sorumlu olarak Türkiye Turist Rehberleri Birliği adına denetmen olarak yapmış olduğum görevi bir süreliğine Bursa’da icra etmek üzere Ordu’dan ayrılıyorum. Yazılarımı yazmaya devam edeceğim. 

Sağlıcakla Kalınız…