Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Tevrat İŞLEYEN


TEDBİR BİZDEN ŞİFA ALLAH’TAN

TEDBİR BİZDEN ŞİFA ALLAH’TAN


Tüm dünyada olduğu gibi COVİD 19 salgını ile ilgili alınan tedbirler neticesinde, bu hastalığa yakalanan kişilerin sayısında ciddi bir azalma olduğunu görüyor ve haberlerde izliyoruz. Yani mesafe, maske ve temizlik konusunda gösterilen hassasiyetin büyük önem arz ettiğine şahit oluyoruz.

COVİD 19 hastalığına yakalanıp ta tedavi olduktan sonra iyileşen ve tekrar insan içine çıkan dostların anlattıklarını dinledikçe etkilenmemek mümkün değil. Şiddetli öksürük, dayanılmaz bir halsizlik ve inanılmaz ağrılar. Nihayet;  zaman sonra nefessiz  kalmak ve  bu nefesi bir cihaza bağlı olarak almak. Allah korusun!

Anlatılanlara göre işin en acı tarafı da yüzüstü yatmak zorunda kalmak. Sonunda iyileşip tekrardan hayata tutunma veya acı son. Yani ölüm! Burada ahirete irtihal eden tüm kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Dolayısıyla bu hastalık nedeniyle yaklaşık bir yıldan bu yana dünyadaki bütün dengeler değişmiş durumda.

Evet! Söz COVİD 19 hastalığı ve bu illetin sebep olduğu gerçekler olunca sizlerle ibretlik ve o kadar da ders veren bir hakikatten bahsetmek istiyorum. Bazıları bu musibeti hafife alsa da gerçekler ortada! Bakınız bu hastalığın her aşamasın en ağır bir şekilde yaşayan bir kardeşimiz neler anlatıyor!

“Öyle zamanlar oldu ki, nefes alamayacak hale geldim. Azda olsa toparlandığımı hissedince hemen aklıma borcum olan namaz geldi. Zor da olsa alabildiğim nefesle, oturduğum yerden ancak farzları eda edebildim. Nihayet kendimi sorgulamaya başladım.

 Aman Allah'ım! Bugüne kadar onca nefesi ne kadar değersiz işlerin peşinde harcamışım! Eğer bugüne kadar aklım başımda olsaydı, en kıymetli varlığım olan nefesimi, sadece Allah yolunda sarf ederdim. Ne hazindir ki, ben sadece okuyup yazmakla bu gerçekleri anladığımı zannediyordum ama yanılmışım.

 Ben nefsimin arzularına uyarak zamanı boşa geçirmiş ve gaflete düşmüşüm. Evet!  Şimdi çok pişmanım. Rabbim bana tekrardan yaşama fırsatı verdi hamdolsun. Bundan böyle,  böylesi hatalara düşmeyeceğime söz verdim. Umarım bu sınavdan bir ders çıkarırım.

Evet! İnsanın en değerli varlığı nefestir. Bu nefesi  boş işlere harcamamak lazım.  Çünkü son pişmanlık fayda vermez! Rabbim böyle bir acıyı hiç kimseye yaşatmasın. Bu acıyı yaşamamak içinde maske, mesafe ve temizlik konusuna riayet edelim. Biz tedbiri alıp, takdiri Allah’a bırakalım. Sağlığımız yerinde iken nefeslerimizin kıymetini bilenlerden olalım!”

Böyle diyor o kardeşimiz. Biz bu anlatılanları yaşamadığımız için bu hastalık bize şaka gibi geliyor ama bilelim ki, bu hastalığın şakası yok. İşte bu noktada aslolan; tedbir dediğimiz maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymaktır. Malum aşı olayda yaygınlaştı şükürler olsun. Yüzdük yüzdük ve kenara geldik. İnşallah tekrardan kendimizi o derin ve karanlık sulara bırakmayız. Ne olur! Hem kendimizi, hem sevdiklerimizi, hem de sevenlerimizi düşünelim ve tedbiri elden bırakmayalım.