Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Mustafa KÖKSAL


TEKNİK ADAM TEK OLMAZ

TEKNİK ADAM TEK OLMAZ


Ordu’da spor takımlarında olabilen doğru ve yanlışlar hep oldu, hepte olmakta ısrarcılar.

Bu duruma takımların gelmesindeki sorunlardan biri de teknik adamların seçimi, teknik heyetin kurmayları ve plan ve program eksikliği değil sadece.

Teknik adam yukarıdaki takımın başında tek olmaz, bugüne kadar hep tek ses onlar oldular, birde yardımcıları dendi sadece yardımcı olunan.

Ayıp bir durum bu bence, alt yapıya ve yeteneklere, asıl olan o yardımcıları, o yardım eden akıllı ve donanımlı isimler ve en önemlisi de bu heyette biri olmalı ki onun işi sadece yetenekli gençleri bulmak, onlara dokunmak, her türlü ihtiyacı ile uğraşmak.

Ev halleri, aile ortamları, huzuru, ruhi durumlarının takibi..

Destek verebilecek olma planları. Almanya’da, Hollanda’da, Brezilya’da, Arjantin'de bu böyle. Bugün Ordu’da takımlarda, sporda teknik heyet ağır yükü planlarken, o genç bu gençle değil takımı ile olmalıı ama bu heyette işi sadece alt yapı ve yetenekli genç olan biri de o teknik heyet için özel bir birim başındaki insan olmalı..

Bunu Orduspor takımı peyderpey bu ilde takım için gençliği saha içine katar iken böyle birileri hep oldu kadroda, bu isimler bir gün Aydın ağbi gibi, bir gün Erol hoca gibi, yoksa Orduspor’a bakın çözüm yıllarına kadar 8 Ordulu 3 transfer olurdu.

Alt yapıdan hep hazır gelirdi, şimdi var mı?