Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Mustafa KÖKSAL


TEKNİK ADAM YÜREKLİ OLMALI MI BU İLDE?

TEKNİK ADAM YÜREKLİ OLMALI MI BU İLDE?


Aldığı takımı öncelikle sporcu transferleri ile yormadan, elindeki takımın kıymetli alt yapısından belirlediği oyuncuyu her yıl takıma katacak kadar mangal yürekli olmalı..

 

Eskiden bu ilde K. Turgay’ı, Ergin’i, K.Turgut’u, Aykut’u, Gürhan’ı, Ali’si, Hüseyi’ni, Ömer’i, Muzaffer’i, Bora’sı, Metin’i, Serkan’ı, Sinan’ı, Uygur’u, Tanju’su, Çebi’si böyle kazanılmadı mı?

Bunları kazanan teknik adamlar niye korkmadılar, oynattılar, bugün neden transferlere boğduruyor takımı, idareyi, bir iki tane yetenekli oyuncu 10 tane sporcu içinde oynamaz mı?

O yüzden alt yapılarda yarının yıldızları  yürekli teknik adamlarının eli ile bu ile bu ilin takımlarına kazandırılmalı. Bakıyorsun şuradan  kanat, buradan forvet, oradan defans, ilerden kaleci transferleri, uçuk paralar, yorulan idareciler, sonunda şampiyonluk yoksa kazanılmayan koca yıl vede takım.

 

Böyle olacaksa bir iki oyuncu mu fazla idi takıma?

 

Artık futbol federasyonu, büyük takımlar da bile altyapı diyorsa, niye bizler de transfer vede basınla pozlardayız?

 

Olsun ben en çok Altınordu takımına ve o güzelim altyapısına çok  üzülüyorum, onca yetenekli sporcu adayı var ki yüzlerce, ki çok sevdiğim güvendiğim  sayın Sarı, sayın Tören bu kapı kapanırsa değil amatörler, değil spor, Ordu futbolunun  dörte ikisi biter, suçlu belediye olur Ordu’nun gözünde..

 

Ailelerin nefreti ise asla sönmez.

 

Bu BAL’da bile sayın hocalar bu takım kalır da bir çok sahte dosta sevinme zevki yaşatmaz isek, inanın yeni sezonda bizler 2 oyuncu kazanmazsak, ben buna takım  falan demem.

Kendi elma ağacını görmeyen, takıma dışarıdan ALMA alıyorsa orada sakatlık var demek.

9 oyuncu içinde 2 tane altyapından kazanmayan biri benim için ister 3. Lig’de ister BAL’da ister amatörde teknik adam olarak sınıf geçmemiş olur.

 

Bizim içimizdeki teknik adamların bu konuda çok yürekli vede kararlı olmaları kurtaracak Ordu’da sporu, futbolu, futbolcusunu. O yüzden bizim bize ihtiyacımız var.