Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Mehmet Ali AYDIN


TEŞBİHTE HATA OLMAZ

TEŞBİHTE HATA OLMAZ


İnsanoğluna "Allah'tan başkasına" güvenilmeyeceğinin en güzel örneğini malum gece yaşananlar anlatmalıdır. Memleketine, milletine, devletine ve hükümetine güvenmeyerek gavurun parasına güvenen yerli kılıklılar acı bir hüsran yaşadılar.

Daha önce koca devletin merkez bankasına başkanlık yapmış akıl fukarası zavallı da aklı sıra "bu geçici bir durum, tekrar eskiye dönülecek, piyasadan bol miktarda döviz alın" diyecek kadar devletine düşman bir tavır sergileyebiliyor. Demek istiyor ki; dolar alın, tekrar yükselsin, ekonomi batsın ve Tayyip Erdoğan gitsin.

Bunların gözü dönmüş kiralık katilden ne farkı var Allah aşkına. Ülkesinin batmasını göze alacak kadar gözünü kin ve nefret bürümüş. Be! Ahmak sende bu ülkede yaşıyorsun, ülke batarsa sen batmayacak mısın? Belli de olmaz, şimdiden kaçacağı yeri ayarlamıştır. Ağa babaları onu korurlar.

Her sabah haberlerinde kura kafayı takan ve yükselmesinden zevk alan FOX kanalı, döviz fiyatlarını görmediği gibi gübre artışlarından medet ummaya başlamış.

Bunların durumu erkekler tuvaletinde kız arkadaşına aşk ilan eden derbederlere benziyor. Delikanlı kız arkadaşının erkekler tuvaletine uğramayacağını biliyor ama yine de aşkını orada ilan ediyor hem de büyük harflerle yazmış: "SİBEL AŞKIM SENİ SEVİYORUM, AŞKINDAN ÖLÜYORUM"

Bunların da bundan farkı yok. Dolar, Euro aşkları tavan yapmış, tuvalet duvarlarına yazıyorlar ama boşuna gayret, ondan size fayda yok.

Bir sözümüzde dolar bahanesi ile zam üstüne zam yapan market sahiplerine; şimdi dolar düştü artık gereğini yaparsınız. Yapmazsanız bu millet akıllıdır, onlar gereğini yaparlar.

Son sözümde tüketicilere: akıllı olalım, bir süre bu azgın zamcılardan alışveriş yapmayalım. Hadlerini bildirelim. Evdekilerle idare edelim, mahalle bakkallarımızdan alışveriş yapalım.