Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Olgun YÜKSEL


TÜRKİYE’NİN ESAMESİ YOK

TÜRKİYE’NİN ESAMESİ YOK


  Değerli okurlar, son zamanların en ağır dönemlerini geçiriyoruz.  Her zaman iddia ettiğim gibi, 1945’te yeniden dizayn edilen Dünya Düzeni tekrar değişecek. Elbette bu değişimin sancısız olması beklenemezdi. Son Gazze olayında görüldü ki Türkiye tamamen devre dışı bırakılıyor. ABD ve Avrupa ülkeleri Türkiye’yi görmezden geliyor. Denklem dışı Türkiyesiz  sürdürülen bu süreç ABD ve Avrupa için sürdürülebilir bir süreçte değildir. Bunu eninde sonunda göreceklerdir.  Türk halkı üzerinde psikolojik baskı oluşturuluyor. Dünya Liderimiz hiç olmadık normal bir zamanda bir anda Eyy ABD veya Eyy Avrupa dedimi herkes hizaya girerdi. Ya da vatandaşlarımız buna inandırılmıştı. Defaatle söylediğim gibi “dış politika miting meydanlarından yönetilemez!” Dünya freni patlamış kamyon misali doludizgin 3. Dünya savaşına doğru koşarken ve o an, bu anmıdır sorusuyla karşılaştığımız bu günlerde şimdi çıkın ve eyy diyerek bağırında görelim. İsrail’in saldırı sonrası katliama, soykırıma varan saldırıları karşısında dahi maksimum seviye budur. Ortalıkta hiç Dünya Lideri vs gözükmüyor. Küçük ortak kafasına göre 24 saat veriyor. 24 saat bitiyor, Devletim izin versin gideyim. Git, seni tutanmı var? Pes, Allah’ın aşkına kendinize çeki düzen verin! Muhtemelen herkes denizin bitiğini hissediyordur.  Pabuç pahalı ve süreç,  iç politikaya yönelik, lakaytlık götürecek zaman hiç değil.

Rusya İçin Bulunmaz Fırsat,

       Gazze olayı, Rusya’yı en fazla rahatlatan olay oldu. 20 aydır devam eden Ukrayna savaşında Batının dikkatinin tamamen Ortadoğuya çevrilmiş olmasını ve Ukrayna’ya giden yardımların yavaşlamasını bekliyor. Bu süreçten en fazla rahatsızlığı yaşayan da Ukrayna lideri Zelenski oldu. Muhtemelen ileride Vatana ihanetten yargılanacak ve idam edilecek ilk Lider olacaktır. Ülkesini NATO sevdası uğruna ve dahi Batılıların gazına gelerek Rusya’yı saldırttı. Eğer bizim 200 yıllık Batı ülkeleri ile olan hikayemizi ve tecrübelerimizin azıcık kısmını dahi dinlemiş olsaydı, anayasalarından NATO’ya girme hedefini çıkartır ve ülkesi için bu kadar felaket yaşanmayabilirdi. Elbette bu adamın menşeine de bakmak gerekir. Rusya ile Çin ittifakı eşyanın tabiatına aykırıdır. Şimdilik ittifak görüntüsünün Ukrayna savaşından sonra başka mecralara kayacağını değerlendiriyorum. Tüm bu kargaşaların devamında Rusya’nın, ÇİN’e karşı  ABD’nin yanında görüleceğini tahmin ediyorum. Suriye’de Türkiye’ye karşı, ABD-Rusya ortaklığına sürekli tanıklık ediyoruz. Çin’e karşı da ileride bu ortaklık tesis edilecektir. Elbette Rusya’nın bakir toprakları bildiğiniz o malum güçlere yani şeytani akıl sahiplerine açılacaktır

ÇİN’e Güvenen Yolda Kalır,

         Ukrayna-Rusya Savaşında, ÇİN, Rusya’nın beklediği güçlü desteği vermedi. Silah ve Teçhizat satmadı. Rusya’yı doğrudan Kuzey Kore’ye yönlendirdi.  Küresel Süper Güç olma iddiasında ki ÇİN’den beklentiler bu kadar da pasif kalınması değildi. Bura dan anlaşılacağı üzere Çin’i Dünya’nın en büyük üreticisi haline getiren akılın yularını elinde tuttuğu çok net anlaşılıyor. Çin, Londra’sız asla kımıldayamaz. Nitekim kımıldayamıyor. Türkiye’deki ÇİN’ciler içinde muhtemelen ÇİN’in bu hali hayal kırıklığı olsa gerek. ORHON Yazıtlarını hatırlayın.

TÜRKİYE’’nin Denge Politikası İflas Etti,

     Değerli okurlar, bu başlık aslında başlı başına 3-4 günlük yazı dizisidir. Kısaca açıklayayım, 2 sene öncesine kadar Süper güç olarak görülen Rusya, bölgesel güç konumuna düştü.  Süper güç olma iddiasında olan ve bu gücünü her fırsatta sergilemeye çalışan ÇİN’in ise henüz Süper  güç olmadığını da son iki yıl içinde gördük. Denge politikasını kiminle kuracaksınız? Artık iş başa düştü.  Kendi gücümüzle mücadele etmek zorundayız. Elbette bedel ödemeden bu kıskaçtan kurtulamayız. Hele ki müptezellikle varacağınız yer ABD’nin kucağıdır. Türkiye acilen Kuva-i Milliye kodlarına dönmelidir.  Mehdi gelecek vs. gibi safsatalarla, çalışmadan, üretmeden, içinde bilim olmayan sadece dualarla  toplum uyutulmaya çalışılıyor. Cemaatler bu işlerin başını çekiyor. Onların nerelere bağlı oldukları bilinmeden biat ediliyor. Ülkenin altı oyuluyor, oyduruluyor. Cemaatler, Mafya Bozuntuları, kapitalistler, tüm terör kaynakları PKK, DEAŞ, FETÖ, AŞIRI sol örgütlerin tamamı, o göçlere neden olanlar, Şam’da ki Emevi Camiinde Cuma namazı kılacaklarını söyleyen müptezeller şimdi hepsi efendilerinin yanında yerlerini aldılar. Hedef Türkiye, Hedef Kuva-i Milliyeciler, Hedef Kemalistler. Dedim. Diyorum. Söyledim. 

Kalın Sağlıcakla...