Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Abdullah ALTAŞ


TUTMAYIN BENİ!

TUTMAYIN BENİ!


Çocukluğumuzda, sokakta pazarda bazen yapılan kavgalara şahit olurduk. İki rakipten biri tam kavgaya başlayacakken çevresindeki kalabalığa  "Tutmayın beni!" diye haykırırdı. 

Aslında üstü kapalı olan bir anlamda, "beni tutun!" Kavga yapıp zarar görmek istemiyorum! demek istiyordu. Bunu diyen kişiyi, o esnada kavga etmesin diye etrafındaki insanlar tutar, o kişi kendisi tutuldukça daha çok galeyana ve coşkunluğa gelir ve etrafına artık, erkek ve yiğit adam algısı verirdi!

Kavgayı yapsa zarar görecek, kavga yapmasa korktu, kaçtı denip erkekliği, yiğitliği  zarar görecek... Bunu dedirtmek istemezdi. 

Belki daha sonra etrafındaki insanlara, "siz olma saydınız elimde kalacaktı" diyebilecekti.

 

Şu sıralarda Rusya ile Ukrayna arasında bir problem var. Bu problem sanki iki ülke arasında savaşa, sıcak çatışmaya dönüşecekmiş gibi...  Rusya'nın davranışları sanki Hitler'in davranışlarını andırır gibi... Hitler, "Burası benim olsun! şurası benim olsun! Orası da benim olmalı! Şurası da benim olmalı! " diye etrafına saldırdı ve nihayetinde bırakın işgal ettiği toprakları kaybetmeyi, ilave olarak kendi toprağından bir miktarını da kaybetti!  Ne derler "Yırtıcı kuşun ömrü az olurmuş!"

Şimdi de Rusya aynı akıbeti yaşamak istiyor gibi...  Şimdiki problem Rusya’dan kaynaklanıyor. Rusya Ukrayna toprağı olan Kırım'ı işgal ve ilhak etti. Şimdi de Ukrayna' ya göz dikmiş.  Amerika ve Batı, Rusya'ya, "Ukrayna yı sana yedir mem! " diyor. Amerika ve Batı acaba neden Kırım ilhak edilirken Ukrayna ya sahip çıkmadı! Yoksa Kırım'da Osmanlı' nın izleri var. Bu da ancak Türkiye’nin işine yarar!  Biz, Türkiye için kendimizi niye yoralım! diye düşünmüş olabilirler mi?

Ukrayna, Amerika ve Batı için şu an çok tatlı bir hale geldi. Amerika ve Batı, Rusya'ya "Ukrayna'yı sana yedirtmeyiz! Yoksa sana şöyle yaparız, böyle yaparız!" diyor.

Rusya, Amerika ve Batı nın bu kararlı duruşu karşısında  eğer savaş gerçekleşirse, ne kadar zarar görebileceğinin  hesabını  mutlaka yapmaktadır.

Rusya bir taraftan çok iddialı konuşuyor, bir taraftanda şu kışın soğuğunda endişe ediyor. Rusya bir horozlukta bulundu, korktu da sözünden döndü dedirtmek istemiyor.

Amerika, Ukrayna'ya destek konusunda şimdiden yan çizmeye başladı bile. Eee karşısındaki Rusya.  Ne derler "Deli deliyi görünce çomağını saklarmış"

Rusya şu sıralar birilerine"Tutmayın beni! " mi demek istiyor? Yoksa" Bizi birisi barıştırsın mı! " demek istiyor? .

Rusya şu sıralar Türkiye’nin arabuluculuk ve barıştırma tekliflerine sıcak bakıyor.