Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Hüsnü YÜCEL


ÜLKEM İLE GURUR DUYUYORUM

ÜLKEM İLE GURUR DUYUYORUM


 

Her gün bu gururum daha da artıyor. İsveç’te yaşayan bir kızımız sosyal medyadan Türkiye’ye sesleniyor. Hem de öyle bir ses ki, içinde umutsuzluk var, içinde yaşadığı bir yabancı ülkeye karşı isyan var, içinde hıçkırıklar ile duygu yüklü yalvarış var. Türk vatandaşımız İsveç’te  virüse yakalanıyor ve İsveç devleti hiç ilgilenmiyor. Bu tür haberleri zaten haftalardır dinliyoruz. Avrupa’nın diğer ülkelerinde de durum aynı.

San ki belli yaşın üstündeki vatandaşlar ölüme terk ediliyor. Çünkü sağlık sistemleri tamamen çöktü. Bu küresel bir kriz. Bütün dünya önemli bir sınavdan geçiyor. Türkiye bu sınavı en başarılı şekilde sürdürüyor. Zaten sağlık sistemimiz çok başarılı idi. Ama bu krizden sonra bütün dünya bu başarıya şahit oldu. DSÖ Dünya Sağlık Örgütü de her seferinde bu başarımızı teyit ediyorlar. Sağlık Bakanımız ülke insanına baştan beri öyle bir güven verdi ki, ülke insanı olarak kendimizi hep emin ellerde hissettik. Bu günkü yaşananlar, dün hepsi birer hayaldi. Düşünebiliyor musunuz, dünyanın bir ucundan bir vatandaşımız yardım istiyor, Sayın Cumhurbaşkanımız “ SESİNİ DUYDUK” diyor ve özel olarak helikopter ambulans İsveç’e gidip hastayı alıp ülkemize getiriyor. İşte bunun için ülkem ile gurur duyuyorum. İşte bunun için kendimi hep güvende hissediyorum. Nerelerden nerelere geldik. Bütün dünya bu krizden dolayı IMF kapısına düşeceğimizi beklerken, biz Avrupa devletlerine özel uçaklar ile sağlık malzemeleri gönderiyoruz. Hastanelerimiz yetmez diye içimizde dahi ellerini ovuşturanların bile hevesleri kursağında kaldı. Devamlı devasa şehir hastaneleri devreye giriyor.

Kendi mühendislerimiz kendi imkanlarımız ile iki haftada solunum cihazı ürettiler. Daha dün İngiliz televizyonu hastanemize canlı bağlantı kurarak sağlık hizmetlerimize övgüler yağdırdılar. Bizim en büyük minnet borcumuz sağlık camiasına. Onlar bizim sağlığımız için cansiperane mücadele ediyorlar. Bazı dangalaklar bu fedakarlıkları görmezlikten geliyor ve maskem evime gelmedi diye isyan ediyor. Önce sağlık camiamız maskesiz kalmasın ben zaten evde tedbirimi alırım diyecek yerde, maske evime neden gelmedi diye feveran ediyor. Ben Avrupa’daki bu süreci iyi takip ediyorum. Oralarda herkes kendi maskesini kendisi 10 EU karşılığında alabiliyor. Öyle her isteyen istediği hastaneye kabul edilemiyor. Edilenler de parasını ödemek zorundalar.

Ülkemizin Sağlı Bakanı ‘da her akşam televizyona çıkıp, en ufak hastalığı olan hemen biz başvursun diyor.  Bu ülke ile gurur duyulmaz mı? Ben gurur duyuyorum. Ama biliyoruz ki, bu kriz döneminden başarısız olmamızı bekleyen soysuzlar da var. Ama onlar artık çok azınlıkta. Onları sakın kaleye almayın. Toplumun tecrit ettiği insanlar olarak onları kendileri ile baş başa bırakın. BİZ BİZE YETERİZ TÜRKİYEM.