Bugün, 16 Eylül 2024 Pazartesi

Abdullah ALTAŞ


ÜLKEMİZDEKİ FUTBOLUN EVRİLİŞİ!

ÜLKEMİZDEKİ FUTBOLUN EVRİLİŞİ!


 

Futbol, önceleri bir spor idi,  sonraları ticarete dönüştü, daha sonraları kumar oynama, kumarda para kazanma anlayışına dönüştü. Daha sonra bunlara ilave olarak, en son şekliyle siyasi şov ve boy gösterisi yapmaya, gücünün seviyesini ve etkisini anlamak için aykırı davranış gösterme arenasına dönüştü. Ülkemiz içindeki bazı futbol kulüp başkanları kendilerinden çokça söz ettirdiler. 

Futbol ve futbolculardan çok onlar konuşulur oldu. Kulüp başkanları sanki siyasi parti başkanları imiş gibi birbirlerine söz atmaya başladı. 

Sanki ülke içinde kendilerini ayrı bir cumhuriyetmiş, kendileri de bu cumhuriyetin başkanı imiş gibi lanse ettirip, futbolu asıl mecrasından  çıkarıp, futbolu, siyaseten boy gösterme, farklı gayeler için basamak taşı olarak kullanmaya başlayan, kendilerini, ülke içinde ağırlığı olan, dikkate alınması lazım gelen, saygı gösterilmesi zorunluymuş gibi gösteren, ülkenin siyasilerini ve insanlarını buna psikolojik olarak zorlayan, kural tanımayıp mızıkçılık yapan kulüp başkanları türemeye  başladı...

Futbol, artık futbol olmaktan çıkıp herkesin bu sektörden ekmek yediği magazin haberleri haline geldi. 

Artık futbolu değil, futbolcuyu, futbolcunun alacağı parayı, özel yaşantısını, antrenörü, kulüp başkanının boy boy resimlerini, özel yaşantısını, toplum içindeki konumunu, gündelik hayatta yaşadığı sansasyonları konuşuyoruz. Hani, reklamın kötüsü olmaz derler ya! Futbol camiasında yaşadığı olaylardan incinenlerden konuşuyoruz! İncinen bu insanların gönlünü almak, moralini düzeltmek, çizilen ve yere düşen karizmasını tekrar ayağa kaldırmak için sıraya geçenleri konuşuyoruz. 

Futbol, bu özetlediğimiz şemanın içerisinde kaçta kaç yer alıyor? 

Futbol ile ilgili yüzdelik dilimi varın siz hesaplayın.

Bugünkü futbol anlayışı tamamen farklı ve ayrı bir sektör haline gelmiştir...

Efendim, sağdan soldan basından duyuyoruz, futbol anlayışı bundan sonra şöyle olacakmış böyle olacakmış! Şu hale getirelecekmiş bu hale getirelecekmiş!  Hadi getirinde bi görelim bakalım!