Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Abdullah ALTAŞ


ÜLKEYİ TERKETMEK...

ÜLKEYİ TERKETMEK...


Çocukluğumuzdan itibaren,  duyduğumuz adeta moda  olmuş bir cümle var. Türkiye 'yi terk etmek, başka bir ülkeye yerleşmek.

"Yok abi ya, ben bu ülkeyi terk edicem"  "Bu ülkede yaşanmaz"   "Bu ülkede adalet yok" v. s

Bu ülkeye kendini layık görmüyorsan hiç bekleme hemen terk et!  Ama çoğu terketmez...  Eğer bu yaşadığın ülkede bir adaletsizlik görüyorsan bu ülkenin ferdi olarak hukukun içerisinde kalarak fazilet ve erdemlilik mücadelesi ver!  Tarihimizde böyle erdemli insanlar var olmuş, şöhret bulmuş milletin gönlünde yerini almıştır. Sen de onlardan birisi olabilirsin! mücadele et!  Alın teri akıtarak fazilet ve erdem sahibi olarak gayret et, yorul!  Adaletin daha iyi işlemesine yardımcı ol!

Beyefendiler  Para kazanmak varken, lüks yaşam  varken, böyle bir yaşantıyı bırakıp kendilerini yorar lar mı?   Adaleti düzeltmek, bu uğurda alın teri akıtmayı, koşuşturmayı başkaları yapacak, beyefendiler bu ülkenin kaymağını yemekle meşgul olacaklar...

Ülkende eksik olarak gördüğün konular var ise onları iyileştirme konusunda, hayır cemiyetlerinde görev al öncülük yap. Eğer işsizlik konusunda bir eksiklik görüyorsan, ülkeyi terk etmek isteyen ama bir türlü de terkedemeyen! arkadaşlarınla birlik oluşturup, bir araya gelin, bir fabrika açın işsizliği azaltmak konusunda yardımlaşın!

Beyefendiler  böyle zahmetlere katlanırlar mı? Tüm bu zorlu işleri başkaları yapacak, beyefendiler keyf yapacak...  Siz bakmayın onların ülkeyi terk edicem demelerine. Onların hiçbiri böyle bir imkanı bırakmazlar.  Sadece, küçük bir çocuğun nazlanmasını yaparlar. Birileri onlara "ne olur gitmeyin" demelerini  beklerler.  Sadece keyfini, çıkarını düşünen, güya insanlık için ülkeyi terkettiğini söyleyen, ülkesinin daha iyi bir seviyeye çıkması için gayret göstermeyen bu asalak takımına hiç engel olmayın bırakın bir an önce ülkeyi terketsinler!