Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Mustafa KÖKSAL


ÜLKÜCÜLER YUVAYA

ÜLKÜCÜLER YUVAYA


Bu camia neden bir arada olmaz. Korkunç büyük bir kitleyi niye birileri sürekli ayrı tutar? Bunu hep düşündüm, kendime sordum, bu camiadaki eski topraklara sordum, olmayanlara da kızarım.

En büyük cihat bence nefsi ile olandır. 1980 den sonra bu ülkede bir çok insan çeşitli siyasi parti içinde siyaseten, vekil olarak bulundu.

Baktığında çoğu ülkücü tabandan gelmiş insanlar. Ama sorular sorulmuş olsada askıda takılı kalmış, giyilmemiş. Onlar niye değişik partilerde, bir el bunları oralara gönderiyor mu, yoksa menfaat mi?

Baktığında hepsi çok iyi ocak terbiyesi almış kişiler. Bazı bakanlar, ateşeler, siyasetciler binlerce vekil ülkcü tabandan.

Muhsin Başkan’a ağlamayan ülkücü, insan var mıdır? Neden gidildi, bölündü camia, bugünde AKP içinde binlerce ülkücü kardeşlerimiz var, her kademesinde ve çok başarılı.

Taş yerinde ağırdır beyler.

Başta MHP genel başkanı ve kendi başlarına bir değer olan bu camianın güzel insanları gelecek hesabı yapmadan bu meselede bir an önce adım atmalıdır.

Menfaat, hırs insanı dostundan kardeşinden en yakınından ediyor. İşte dün bu ülkede başbakanlık yapmış, bakanlıklar yapmış cumhura baş olmuşların ters yöne koşu hali.

Büyük devlet adamları günü kurtaralım demez, ülkenin geleceğinin planı başında olur.

Bugün tarihi bir dönemeçte ülke, bıçak sırtında. Ya tarihin çöplüğüne gömülürüz yada dirileceğiz.

Bugünkü bir ders dünya üzerinde Allah’ın bir sinekle şamarı bizlere.

Bir kokuşmuşluk, pislik, yanlışlık içinde siyaset kurumu, yeme içme devri, derin bağlantılar içinde olmayan, karterci medyadan uzak, yolu okyanus ötesine varmayan, geleceğin dünyasının yöneticileri bugünlerde düşünmeye bol vakit buluyor.

Siyasette tesadüfler olur mu?

Dışarıdan milli olmayan eller olunca olur da ülkücü camianın bunlara ihtiyacımı var, dün Adalet partisi vardı, nerede onca seçmen, ANAP vardı bunlar nerede, bakın MHP’ye hala burada.. Ülkücü ve solcu ümmetçi demiyorum hepsi yerinde az - çok, kıt kanaat şükrediyor da yetiyor mu, niye ülkücü camia baba evinde birlikte bir sofra başında büyük bir güç olarak olmuyor, niye?

o yüzden ülkücüye yuvası yakışır,kavgası gürültüsü oda içinde kalma şartı ile.