Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Mustafa KÖKSAL


ÜLKÜDAŞLIK

ÜLKÜDAŞLIK


Türkün töresi, ülküdaşlık hukuku vardı eskiden beri, yalansız talansız.

Ülkücü birbirinin öz kardeşi gibi idi her zaman. Ve her ülkücü kadın erkek BEY tabiatlıdır.

BEY karakteri Türk’ün töresindeki ilk şartıdır. Ağırbaşlı, yalana, yanlışa, basit olmaya meyil etmeyen, vakar, saygılı, erdemli, adil, çalışkan olandı.

Bırakalım particiliği partili olanlar yapsın. Ülkücüler bilim adına, kültür, sanat, tarih konuşsun. Fikirler üretsin. Kardeşliğe plan yapsın. Ülküdaşlık hukukuna yakışır dursun başlar. "söz ola kese savaşı, söz ola kestire başı. söz ola agulu aşı, yağ ile bal ede bir sözü"

Tek taş duvar olamaz ülkücü.

Akıl akıldan üstündür. Kimse kimsenin ülkücülüğünü ölçmesin. Vatan millet için ne yaparıza odaklansın. Kitap okuyalım, araştıralım. Yazalım. Ülkücünün ortak noktası hiç mi olmayacak. Ne beyinler ne kişiler devleti ala içinde. Orası OCAK. Parti yada başka yer değil. Burası yürek sevdalılarının nefes aldığı sevgi evleridir. Türk milletinin davasına faydalı fikirler üretelim, dedikodu değil.

Umut veren fikirler. Yarının sahibi yalnızca ALLAH. Bu günler geçer, yarında ülkücüler beraber olacak. Olmak da zorunda.

Lütfen, yarın birbirimizin yüzüne bakamayacak hale Allah bizleri getirmesin. Bu kokuşmuş alemde. Sakın bu önemli ve çok hassas konu, ülkücü  kardeşine saygı duymak zorunda. Birbirini sevmese de birbirine saygı duymak zorunda.

Ülkücü olarak; "Allah dedik, Kur’an dedik. Doğru yolda olduk. Vatan, bayrak namus dedik. Asla kula kul olmayız” dedik.

Bakın, gözümüze son perde inerken mutluluğu bulmalıyız.İki cihanda da alnımız ak olmalıyız.

Aynaya bakıp her sabah 2 rekat kılıp şükür demeliyiz....

Haram, talan, yalan..

Ülkücünün en büyük düşmanı olmalı. Selam Türk’e, selam inanmışlara. Vatan, bayrak ve aile.....