Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Mustafa KÖKSAL


UMUTLU OLMAK

UMUTLU OLMAK


Eğer spor camiası içinde azda olsa umut varsa, ona sahip çıkmak o şehrin kaderi. Umut olursa insanlarda takımlarda yaşar.
Bunu anlamak için bugün.1967 Orduspor ve yönetimi gibi bu büyük kulübe olan inancın yokluğunda inanmak ve onun yaşaması için doktorlar olmak gerek.
Bugün insanlar amatörlükten BALve lig yolculuğunda iken elindeki değeri, kulübü, altyapı gerçeğini hiçe sayanların bir anda bitirdiği kulüpler değil, değerler olan gençlerdir.
Büyük spor insanları mı eleştirir? Asla, en büyük hak o takımlara yürek koyan taraftarındır.
Bu alemi yaşamak en güzel tecrübe bizlere. O yüzden spordan uzak insanlar ile kulüp yönetmek bence kötü bir yarını bize sunar. İşte Orduspor nerede, işte BAL’daki takımlar..
Bu alanda yaş değil iç yaşı, yürek yaşı onların spordaki ne olduklarını gösterir. Dün Orduspor’a hançer üstüne hançer vuranları kim unutuyor ki, anmaz bile..
Ben bunu sanki bu takım altın değilmişçesine onu bakır görmek isteyenlerin baktığı baldaki takımla elindeki kıymeti arayanların göremediği altın madeni kuranlardan Allah razı olsun. Altyapı
o kadar değerli sporcular, o kadar muhteşem sileler var ki belediye bu insanların sevgilerini kaybediyor, bir de sokaklardaki idareye olan dedikodular ile herkese vicdanen hançer vuruluyor. Olmamalı.
Bence takımlar kaptansız olurda idare kaptansız olursa darmadağın olur.
Biz bunu başarabiliyor muyuz? Hayır. Futbol duygusallığı hiç kaldırmaz. Benim için idareci de teknik adam da sporcu da camia için zarar ise ameliyat şart.
Ama kocaman müesseslerde olunca aylarca sürüyor yanlışı silmek, buda sonu kötü bir son veriyor size.
Kararsız sessiz idarelerin içinde. Elin kolun bağlı kalınca gözün bakarken elinden kayıyor takım. Hele başında olan yetki bu işe hiçmiş gibi bakarsa o makamın altına kendi eli ile kocaman bir nefreti koyuyor ki, bir daha sevgi kazanamıyor.
Aynalar kusurları sana gösteren yüzleri sunar, kimse yaptığı işe küsmesin, ona sunulan nimete de hor bakmasın, O nimet Ordu ve gençlik. Bir altın değerinde gençlik Ordusu..
Bu takıma kim nasip ise o oluyor. Dünya malı, makamlar bu dünyada kalır da, onlarca gencin duası seninle ahirette buluşur.
Bu alanda olanların eli hırsızsa ağzında yalan çoksa, onları bu süsleme kapılardan sokmayın. İdareci ne zarar ne fayda düşünmeli, niye mi etrafında dolaşan şeytanların asla doğrusu olmaz. Spor yalanı, vefasızlığı, korkaklığı, onu kendi çıkarı için kullanmayı sevmez..
Biz bunu biliriz.