Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Mustafa KÖKSAL


UMUTLU OLMAK

UMUTLU OLMAK


Eğer spor camiası içinde azda olsa umut varsa ona sahip çıkmak o şehrin kaderi.

Umut olursa insanlarda takımlarda yaşar.

Bunu anlamak için bugün 1967 ve 52 Orduspor ve yönetimi gibi bu büyük kulübe olan inancın yokluğunda inanmak ve onun yaşaması için doktorlar gibi olmak gerek.

Bugün insanlar amatörlükten Bal ve lig yolculuğunda iken elindeki değeri, kulübü, alt yapı gerceğini hiçe sayanların bir anda bitirdiği kulüpler değil, değerler olan gençlerdir.

Büyük spor insanları mı eleştirir, asla en büyük hak o takımlara yürek koyan taraftarındır.

Bu alemi yaşamak en güzel tecrübe bizlere. Oyüzden spordan uzak insanlar ile kulüp yönetmek bence kötü bir yarını bize sunar.

İşte Orduspor nerede, işte BAL’daki takımlar ne halde?

Bu alanda yaş değil iç yaşı, yürek yaşı onların spordaki ne olduklarını gösterir. Dün Orduspor’a hançer üstüne hançer vuranları kim unutuyor ki, bakın bunu kimse anmaz bile..

Ben bunu sanki bu takım Altın değilmişcesine, onu bakır görmek isteyenlerin baktığı baldaki takımla elindeki kıymeti arayanların göremediii Altın mağdeni kuranlardan Allah razı olsun, buda her şeyi ile mükemmel olan Altyapı.

O kadar değerli sporcular, o kadar muhteşem aileler varki, bu kulüpler bazen bu insanların sevgilerini kaybediyor, birde sokaklardaki o dedikodular ile herkese vicdanen hançer vuruluyor.

Olmamalı.

Bence takımlar kaptansız olurda idari kaptansız olursa darmadağın olur.

Biz bunu mevcut yönetimler eli ile başarabiliyor muyuz, hayır.

Futbol duygusallığı hiç kaldırmaz. Benim için idareci de, var olan teknik adam da, sporcu da camia için zarar ise ameliyat şart.

Ama kocaman müesseselerde olunca aylarca sürüyor yanlışı silmek, buda sonu kötü bir son veriyor size.

Kararsız, sessiz idarelerin içinde elin, kolun bağlı kalınca, gözün bakarken elinden kayıyor takım.

Hele başında olan yetkilii bu alt yapı gerçeğine ve işe hiçmiş gibi bakarsa o makamın altına sen elin ile kocaman bir nefreti koyuyorsun ki, bir daha sevgi kazanamıyor.

Aynalar kusurları sana gösteren yüzleri sunar, kimse yaptığı işe küsmesin, ona sunulan nimetede hor bakmasın, o nimet Ordu ve gençlik.

Bir Altın değerinde gençlik Ordusu..

Bu takımlara kim nasip ise o oluyor.

Dünya malı, makamlar bu dünyada kalırda, onlarca gencin duası seninle ahirette buluşur.

Bu alanda olanların eli hırsızsa, ağzında yalan çoksa, onları bu aleme kapılardan sokmayın. İdareci ne zarar, ne fayda düşünmeli, niye mi etrafında dolaşan şeytanların asla doğrusu olmaz.

Spor yalanı, vefasızlığı, korkaklığı, onu kendi çıkarı icin kullanmayı sevmez..

Biz bunu biliriz.