Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Muzaffer GÜNAY


VALİMİZ EROL’UN ÜSTAD GÜRDAL’I ZİYARETİ

SAYIN VALİMİZİN MUAMMER EROL BEY’İN ÜSTAD İHSAN GÜRDAL’I ZİYARETLERİ


Devlet adamları, bir bakıma devleti temsil ederler. Valiler de bu kategoridedir. Hatta Valiler, halk ile devlet arasındaki psiko-sosyal irtibatı sağlamakta ilk başta gelir. Çünkü, bulunduğu il’de devleti temsil eder. İlgili yasalar bunu amirdir. 

Son 30 yıldan beri Ordu merkezde (Altınordu) oturmaktayım. Bundan sonra başka bir yere de gidecek değilim. Geçmişte bürokratlık yaptığım için, devletin halk ile ilişkilerinde ciddi manada bilgi ve tecrübe sahibi olduğumu ifade etmeliyim.

Ben emekli olalı çok oldu. Ama Ordu’dan hiç ayrılmadım. Gelen giden Valilerimizin hemen hepsi ile bir şekilde irtibatım oldu. Aksi halde Ordu ili üzerine yaptığım onca araştırmaların gerçekleşmesi katiyyen mümkün olmazdı. Bu huyumdan memnunum. Hiçbir çıkar gözetmeksizin Ordu ve Orduluları seviyorum. Bu sevgi bana, yüksek bürokraside görev alma tekliflerini bile düşünmeden geri çevirtti. Yaşımız kemale eriyor. Ama mutluyum. Atalarımın asırlardır yaşadığı bu il’de üstüme düşen ne varsa yapmaktan bir an dahi geri durmadım ve durmuyorum.

Kültür Müdürü iken birkaç valimiz ile çalışma imkanım oldu. Her insan gibi valilerin de kendilerine has tarzları, huyları, tercihleri , hizmet anlayışları vardır kuşkusuz. Yönetme tarzı ve anlayışı bakımından da durum aynıdır. Kiminin hizmet yöntemi bürokrasiyi işler hale getirmek suretiyle vatandaşın beklentilerini karşılamak; vatandaşla bürokrasi münasebetlerinde daha işlevsel ve semeresi bol bir süreç başlatmak ve devam ettirmek gibi.

Sayın Valimiz, Ordu’ya geçen Ağustos ayının son haftasında geldiler ve göreve başladılar. Yedinci ayına girdi göreve başlayalı ama, sanki yedi seneden beri burada imiş gibi kamuoyu ile derin bir irtibat kurdu. 

Biz gelelim İhsan Gürdal ziyaretine. Sayın Valimiz, öncelikle İhsan Gürdal Üstadın eserlerini görünce, farklı bir sanat adamı ile karşılaştığını fark etti. Gürdal Üstadı dinlerken arada bir duvarları süsleyen tabloları dikkatle incelemeyi ihmal etmiyordu. İhsan Gürdal, konuştu sayın Valimiz dinledi. 

Ve İhsan amcanın beklediğinin müjdesini verdi. Mealen dediler ki:

‘Uzun yıllarınızı verdiğiniz bu nadide eserleri, estetik içeriği çok zengin olan tabloları yakın zamanda kurmayı düşündüğümüz Ordu Kent Müzesi’nde sergileriz. Böylece, el emeği göz nuru tablolarınız yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisine mazhar olur. “

El hasıl, çok verimli ve anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdiler sayın Valimiz..

Darısı , diğer sanat insanlarımızın başına..