Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Levent AKTAŞ


VATANDAŞIN ÜZERİNDE BÜYÜK YÜK!

Zamsız gün yok.


 

Zamsız gün yok.

Halk bir hayli tedirgin. Bu işin sonunun nereye gideceğini merak ediyor. Birçok kişi hemen hemen her gün gelen zamlar karşısında boğazından kısmak zorunda kalıyor.

Mutfak alışverişi için markete pazara giden vatandaşlar, gördükleri fiyatlar karşısında ne yapacağını bilemez hale geldi. Bir sıkıntı daha var ki o apayrı bir konu. Önümüz kış. Havalar bir hayli soğudu. Vatandaşın eli kombiyi açmaya gitmiyor. Vatandaş kombiyi açmaya korkar hale geldi. Evinde soba kullanan bazı kesimler ise artan odun ve kömür fiyatları karşısında eziliyor. Sanırım bu dönem cepler ısınacak gibi gözüküyor.

Yağ, süt, yoğurt, yumurta ve bunun gibi birçok temel tüketim maddelerinde ki zamlar tedirginliği sürdürüyor. Artık evde tek kişi çalışan dönemi kalmadı. Mümkünde değil. Hele de ev kira ise işte o zaman Allah kolaylık versin. Pandemi sürecinde çoğu esnaf kepenk kapatmıştı. Oldukça zorlu dönemden geçildi. Üzerine bir de artan maliyetler eklenince vatandaşın üzerine büyük bir yük bindi. Umudumuz ise bugünleri de arıyor olmamamız. Yılbaşından sonra bu günlerimize de şükür edecek duruma gelirsek işte o zaman vay halimize… Tek temennimiz Allah yardımcımız olsun…