Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Mustafa KÖKSAL


YALNIZ KURT

YALNIZ KURT


Eğilmedi, bükülmedi, ilini terk etmedi, siyaha beyaz demedi,kim ne derse desin ben inanmam o haram yemedi, yalnız kurt davasını, dostlarını bu ilde terk etmedi.

Ona göre değil bir insanın elinde kul olmak, ona göre değil garibe yoksula duyarsız kalmak, ona göre değil köylüye işçiye, sırtını dönmek...

Yalnız kurt eğilmedi, bükülmedi ihraç olsun dendi.

Sebep bence yalnız kurtta, niyemi derseniz o, Atatürk’ü sevmeyen ülkücü MHP’li olmaz diyen o başbuğum evladı, haksızın yanında olmayan ülkücü değil diyen başbuğun evladı da ondan.

Ordu ili onun her şeyine, yanlışına hırsına, tersine inanın çok bakmadı, sevdası Ordu dediler, sevdasında art niyet yok dediler onu meclise yolladılar..

O yalnız kurtun bu ilin insanına borcu var, iş, aş tesisleşme, eğitim, modern sağlık evleri, fındıkta, yarası olansa ezilen köylü..

O bu il için kimseye eğilmedi, bükülmedi ve de o gitti..

O partiden gitse de, gönüllerde olacak. Sabit partili, klasik siyasetçi olmayan, her insanın kardeşi, evladı, ağbisi, vekili o ve bu ilin yalnız kurtu..

Biz yıllardır onunla, bir aile gibiyiz, uzun süre ben siyasetten kaçtım, partimden, fikrimden değil bölgeden o siyaset caddesinden.

O başbuğun deli atağı, ibrahim amcanın çikosu, mustafa amcanın bizlere emaneti..

Ülkücü ise ülkücü...

Kimse için eğilmedi, Ordu insanı için büküldü o insanlar için sonuçta insanların yüreklerinde oldu...

O şimdi bu ilde yalnız kurt ekibi ile. Allah sağlık versin. Uzun süre görüşmedik, Akyol’daki vedasında oldum, üzüldüm. Bu dava için ömür verdi, bedeller ödedi.

Şimdi yalnız kurt bir dinlensin, dinlenebilirse.