Abdullah ALTAŞ

Tarih: 22.10.2024 09:04

YAPIŞMIŞ MİLLETLER! KİME HİZMET EDİYOR? NEYE KARŞI BİRLEŞİYOR?

Facebook Twitter Linked-in

Birleşmiş Milletler, 24 Ekim 1945'te kurulmuştur. 

Kuruluş amacı ve gayesi  ise dünya barışını! güvenliğini !  korumak! uluslararasında, ekonomik, toplumsal ve kültürel işbirliği oluşturmak niyetiyle arzusuyla! kurulmuş bir örgüttür. 

Bu, birbirine yapışmış milletler! 2. Dünya savaşının sonunda galip gelmiş, artık bu galibiyetimiz bir daha mağlubiyete dönüşmesin, elde ettiğimiz karlar zarara dönüşmesin, artık bundan sonra dünyada barış! olsun diye kendilerini garantiye aldıkları bir teşkilattır. 

Bu teşkilatın kurucuları, kendilerinden daha güçsüz devletleri "Bakın! bize üye olursanız sizi de koruruz! " Nane şekeriyle! " kandırıp, kendilerine ilerde  meydana gelecek" muhalefet etmek, hakkını aramak ! karşı gelmek! " gibi itirazları da tesirsiz hale getirmiş oldular. 

Birleşmiş Milletlere üye 193 ülke söz konusu. İhtimalki bu üyelerin çoğu  "başımıza kötü bir iş gelir belki bize yardım ederler, dayanışma içerisinde  oluruz, uluslararası arenada yalnız kalmayız" düşüncesiyle hareket edip Birleşmiş Milletlere üye olmuş olabilirler. Süreç içinde Birleşmiş Milletlere üye olan zayıf ülkeler ava giderken av olduklarının farkına varamadı!   Bu ülkelerin beşlisi kendi menfaatleri için diğer ülkeleri maraba ve hizmetçi olarak kullandı.... 

Birleşmiş Milletler 'e üye diğer ülkeler öyle kandırılmışlar ki, Birleşmiş Milletler için ülkemizde bile onun adına şiirler yazılmış! ... O yazılan şiirlerin mısralarına bakıldığında, bugün tam tersinin yapıldığını görmekteyiz....Bir de üstelik yılda 1 günün  "Birleşmiş Milletler Günü" ilan edildiğini görmekteyiz! 

Birleşmiş Milletler kurulurken, öyle  hileli bir düzen kurmuşlar ki, 5 tane daimi üyeden 1tanesi alınan kararlara" Hayır! " derse,  oradan, insanlığın hayrı na  bir karar çıkmıyor. 

Eğer bu 5 ülkenin menfaatine göre hareket edilecekse! Birleşmiş Milletler niye kuruldu? Diğer ülkeler bu tuzağa nasıl düştü veya düşürüldü? 

Bu 5 ülke Şunlar, Amerika Birleşik Devletleri, Rusya, Çin, İngiltere, Fransa.

Birleşmiş Milletler kurulduğundan beri dünyanın çeşitli yerlerinde insanlara zulüm yapıldı, Birleşmiş Milletler hangi savaşı engelledi? Hangi barışı sağladı? 

Eh! Hadi bakalım bu birbirine yapışmış! Milletler "Dünya barışını!" "Dünyanın güvenliğini!" korusun bi görelim bakalım! Bekliyoruz!


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —