Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Hüsnü YÜCEL


YENİ KAPALI ÇARŞI

YENİ KAPALI ÇARŞI


 

Çarşamba pazarından söz etmek istiyorum. Daha da ileriye gider isek MİLLET DÜZÜ diyebiliriz. Millet düzünü de en iyi tanıyanlardan birisi de Hilmi Güler’dir. Ama ben burayı en fazla ÇARŞAMBA PAZARI olarak tanıyorum. Eski kesme taşlar ile yapılmış Çarşamba pazarı daha sonra Fikret Türkyılmaz döneminde yıkılarak Yeni Çarşıya dönüştürüldü.

Hatırlayanlar iyi bilirler. Orta caminin yanındaki meşhur Yeni Çarşı yıkılma kararı ile karşılaşınca intihar etmek üzere 2m. Yüksekliğindeki çatıya çıkıp da intihar etme şovlarının yaşandığı meşhur Yeni Çarşı. Çarşı bulunan işyerlerinin karşısında bulunan 2m. Yükseklikteki çatıdan atlasan ne olur atlamasan ne olur ama, hedeflerine ulaştılar. Baktılar ki olmuyor Fikret Türkyılmaz onları Çarşamba pazarına taşıdı ve işler daha da karıştı.

Çarşının durumu daha da karıştı. Adı yeni kendi harabe olan bir ucube ile karşı karşıyayız bu gün. Esnafın büyük kısmı nasıl olsa yıkılacak diye işyerlerini boşalttı. Kalanlar ise kaderine emanet edildi. Unutulup gittiler. Daha kimseden umutları da kalmadığı için kaderlerine razı olmanın sessizliği ile hayat ile boğuşmaya devam ediyorlar.

Yeni Yönetimin burası ile ilgili tasarruflarını da bilmemiz mümkün değil. Çünkü bu güne kadar burası ile ilgili ÇIT YOK.

Tahminim Stadyum, Cumhuriyet Meydanı ile ilgili bir proje kapsamında ele alınacağa benziyor. Ama esnafa bir şeyler anlatılmalı değil mi?

Herkes ne yapılacağını bilmek istiyor. Bilsinler ki kendilerine bir yol çizsinler. En azından bir ip ucu verin esnafa biraderler.