Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Mustafa KÖKSAL


YEŞİL HEP BU İLDE İDİ

YEŞİL HEP BU İLDE İDİ



50 yıl öncede bu il mis gibi yeşil kokardı, o yeşiller başka yeşiller için yok edilirken gelecek neslin havasını yaşamını yok ettiğimizi anlatamıyoruz. Yıllarca, dünkülere de bugün de sayın Hilmi ağbiye de.
Bakın son 15 yılda nasıl yolduk yeşilleri, tavuk yolar misali.
Yapay sahte yeşillikler ile insanlıktan çıkardınız şehri, sahili, parkları..
Nasıl bir plan bu yeşilliğe bu canlıya, Allah’ın yaptığı çimlere de bizleri uzak edenler, suni çimlere mahkum ettiniz diyor gençler, seslerini duyuyor musunuz?
Bugün heykelleri koydunuz. Tayfun Gürsoy’a da etrafı parke taş olabilirdi. Karşı değilim de yeşil çimenler olsa günah mı, yeni bir kitap emrimi bunlar?
Nedir ya! Yeşili koparıp atmak, ormanları yok edip oralara siteler yapan yeşil katillerine sessiz kalmak, benim gençliğimin semt sahalarını mutahitlerce sitelere rant için yok ettirmek neyin kafası?
Okulların bahçeleri beton oldu, çocukların yaratıcılığı öldü, betonda top, çamursuz, tatsız yetenekleri öldüren öğrenciyi tembel eden sistem.
Biraz toprak alan olsa orda çocuk oynayabilse, bunu yapan okulların amirleri günah mı olurdu? Yalandan alt yapı kurma takımlarda, yalandan gençliği bir saat laflarla oyalama, 2 tane özel kulüp olmasa burada, Haydar olmasa orada, Altınordu olmasa ordu mezar sessizliğinde olur spor adına..
Hilmi beyden Aşkın başkandan isterdim ki Enver’in on adım önünde spor adına koşulsuz, adam bu ilde bin metre koşmuş bu alanda yüzmeye koşan yok hala..
Yancılık, yandancılık, bizcilik, sizcilik bu ilde sporda olursa Allah sporun taksiratını mübarek eylesin, cenneti bekleyen spor cehenneme dönüyor, farkındamısınız.