Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Mustafa KÖKSAL


YILLARCA

YILLARCA


Bizler bu Ordu futboluna çok şey verdik, ağbiler ile,bir gün bu ilin sporuna yön verenler, futbolda bunlar, judoda şunlar,teakwondo da bunlar, boksta onlar, atledizimde de diyerek bu ile hizmeti, bir cümle, şilt bir takdirle onur etmediler.

Değerli Spor il müdürlerimiz var, ama ben 1983’ten beri bu ilin sporuna, futboluna yüzlerce genci sokmuş, Eyüplü, İmam Hatip gibi okullardaki yetenekleri bu ilin yeteneklerini futbolun içinde yoğurmuş biriyim, Allah için bir günde biri demedi ki, TÜFAD  hariç,Mustafa bu ilin sporuna çok şey verdi, bu şit bunun teri kadar değerli. Arabamın arkası çamur çorak olurdu, çamurda o çocuklar çalışır arabama binerdi...

Hiç gocunmadım, arabamda koltuklarda onlar kadar eğerli hiç olmadı. Bugün bu ilde çok sevdiğim Mustafa Genç var, ama o  bizler bu ile nice sporcu vermişler, futbolda Fikret’i, Üstün’ü, Pele  Erol’u, Tayyar’ı, Necdet’i, Mümin’i, Zafer’i, Temel’i, Naşit’i , Sezai’si, Haydar’ı, Engin’i, Judoda Türkiye Şampiyonları.

Boksta ki gururlar, teakwonda da judoda, güreşteki teknik adamlar olarak, bir onuru hak etmiyor mu kimse?

Ben hiç  buruk olmam, yolda hocam dedi mi bir kişi zaten yüreğim yağ bağlar.

Ben her daim şunu dedim, iki kişi var ki beni bu alan içinde tutan Onlardan Rabbim razı olsun, biri gel deyip Nazım Kokuya diploma için yollayan Aydın Yıldırım, bir de 22 yaşımda o muhteşem başkanlar ile ömrümün yarısını geçirdiğim Orduspor’da olmamdaki dahli olan Bahtiyar Köksal.

İyi ki ben bu insanların desteği ile spor alanında oldum.  İyi ki ben oldum, kimseye de asker olmadım, işimi yaptım, iyi kötü takdiri spor alemi verir.

Bugün sayın Genç değerli bizim için de, birde bu ilin sporuna katkı vermiş Büyükşehrin sporun başında ol dediği Ali Aydın, insanlar 40 yıl içinde hizmeti alın teri etmiş kişileri siz onurlandırmayacaksınız da kim bunu yapacak?

Salonda ve alandaki değerlerin bir çoğu sağ. Ölene rabbim cennet nasip eylesin.

Biz bu ilin sporuna zorda, çamurda, zor şartta hizmet verdik... Lütfen bugün çamursuz, pisliksiz ortamda o günkü zevk heyecan yoksa NEDEN diye bir düşünen var mı?