Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Levent AKTAŞ


YİNE, NE GÜZEL GELDİN!

YİNE, NE GÜZEL GELDİN!


Tüm Müslüman âleminin özlemle beklediği, 11 ayın sultanı Ramazan’a bu yıl da kavuşmamıza sayılı günler kaldı.

Tüm bereketi ile yüreklere mutluluk ve manevi coşkular getiren, güzelliğin, iyiliğin, birlik ve beraberliğin simgesi olan 11 ayın sultanı Ramazan’a 2 Nisan Cumartesi günü kavuşmuş olacağız. Ramazan ayına sayılı günler kalırken, Müslümanlarımızı, oruç ibadetini yerine getirmek ve Ramazan ayını idrak etmek için tatlı hazırlığın heyecanı sardı.

Ayların en mübareği, tüm insanlığın yemeden içmeden kesilip, hep beraber yiyip içtiği coşkuyla beklediği aydır Ramazan.

Büyüğünden küçüğüne, her evin bereket dolduğu aydır Ramazan.

İnsanlar arasındaki birlik ve beraberlik bağlarının güçlenmesinde büyük katkısı olan, toplum olarak bizi biz yapan güzel değerlerimiz ve güzel geleneklerimizden tahrip olmuş, onarılmaya ihtiyaç duyulanların yenilendiği aydır Ramazan.

İnsanların hem ibadetlerini daha yoğun olarak yerine getirdikleri hem de aç ve yoksulların halini daha iyi anlayarak daha çok yardım eli uzattıkları paylaşma ve dayanışmaya vesile olan müstesna bir zamandır Ramazan.

Her kaşıkladığımızda çorbanın bitmediğini gördüğümüz, verdiğimiz bir tas çorbada evimizin, aşımızın bereketlendiğini görerek Allah'a şükrettiğimiz, verdiğimiz bir sıcak Ramazan pidesinin sonucunda aldığımız hayır dualarının bizi bin bir türlü beladan koruduğunu gördüğümüz ve Allah'a şükür ettiğimiz aydır Ramazan.

2 Nisan 2022 Cumartesi günü başlayıp 1 Mayıs 2022 Pazar günü bitecek olan 11 ayın sultanı Ramazan şimdiden hoş geldin, ne güzel geldin.