Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Mehmet Ali AYDIN


YÜCE ALLAH (CC) ŞÖYLE BUYURUYOR:

YÜCE ALLAH (CC) ŞÖYLE BUYURUYOR:


"İnsanlardan: 'Allah'a inandık' diyenler vardır. Bunlar, Allah yolunda bir eziyet gördüğünde, insanların eziyetini Allah'ın azabı ile bir tutarlar. Eğer Rabbin katından bir yardım gelecek olursa, 'kesinlikle biz de sizinle birlikte idik' derler. Allah, herkesin gönüllerinde olanları daha iyi bilen değil mi?"

"Allah kesinlikle kimlerin inandığını ve kimlerin de iki yüzlü olduğunu bilmektedir."

"İnkar edenler inananlara: 'Bizim yolumuza uyun. Biz sizin hatalarınızı üsleniriz' derler. Oysa onların hatalarından hiçbir şeyi üstlenemezler. Onlar kesinlikle yalan söylemektedirler."

"Onlar kendi günahlarını yüklenecekler ve kendi günahları ile beraber başka günahlar da yüklenecekler. Kıyamet günü kesinlikle uydurduklarından sorulacaklardır."

(Ankebut suresi 10-11-12-13. ayetler)

Sizlere bu ayetler bir şeyler anlatıyor mu bilemem ama anlamak isteyene çok şeyler anlatıyor. Kimse kimseyi kandırmasın biz kimin ne olduğunu herkesten iyi biliriz diyor Yüce Allah.

Ayrıca kendi kendini dindar ilan eden ve bunu ispat etmek için de her türlü atraksiyonu yapanlara da ne güzel diyor Rabbimiz: "Allah kesinlikle kimlerin inandığını ve kimlerin de iki yüzlü olduğunu bilmektedir."

O nedenle karşınızdakini inandırabilmek için laf ebeliği yaparak kandıracağınızı sanıyorsanız aldanıyorsunuz. Bizim ne olduğumuzu herkesten iyi bilen bir var. Ve onu kandırma ihtimalimiz de yok.

Küçük bir dünya menfaati için dinini bu işe alet edip yemin billah edenler belki bizi inandırdıklarını sanabilirler ama sadece kendilerini kandırırlar.

Bazen inandırıcı olmak için klişe bir deyim kullanırız " Allah inandırsın, günahını ben çekeyim" derler. Öyle bir şey yok kimse kimsenin günahını çekmez ama birini yanlış yönlendirir, kendi sapık görüşlerinizi ona empoze eder de yoldan çıkarırsanız siz asıl onun günahını çekersiniz.

Kendime söyledim ama size de söylüyorum. Kendi sapık düşüncelerimize başkalarını alet etmeyelim.