Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Abdullah ALTAŞ


YUNAN MI? YUNMAYAN MI?

YUNAN MI? YUNMAYAN MI?


Yunanlıların 9 Eylül 1922’de İzmir'de denize dökülmesinden bu yana, Yunanistan'ın stres ve depresyon hayatı yaşadığını görmekteyiz.          

  Yunanlılar denize dökülünce biz onların yunduğunu, arındıklarını zannetmiştik. Meğer biz aldanmışız. 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda Yunanlıları, Rumları ikinci defa denize döktük, bu defa iş tamam, bunlar kesin olarak yundu, yıkandı, arındılar diye düşünmüştük! ama, nafile! bunlar yine yunmamışlar!

   Yunanistan kendini 100 yıldır Türkiye 'ye karşı bir stres ve depresyon hissi içinde görmektedir. Stresin, iştah artışına bağlı olarak obeziteye neden olabileceğini, strese bağlı olarak duygusal boşlukların kimi zaman yemek yiyerek doldurulabileceğini, sonuçta kişinin sevip yediği şeyler anlık zevklere sebep olurken, uzun vadede pişmanlık çekileceğini tıp otoriteleri belirtmektedir.

    Bu benzetmeyi yapmamın sebebi şudur:

Avrupa'daki birtakım Türkiye düşmanı devletler kendilerinin karşılaşmaya cesaret edemedikleri Türkiye ile olan savaşlarını, şamar oğlanı olarak gördükleri Yunanistan üzerinden yapmaya çalışmaktadırlar.

Yunanistan, ne kadar Türkiye düşmanı varsa hepsini bünyesine katıyor, katmaya çalışıyor. Yunanistan onca borç batağına rağmen Fransa'dan ikinci el savaş uçakları satın alacak hale düşmüş. Fransa'ya pilotluk eğitimi için eleman gönderiyor.

İsrail ile beraber tatbikatlar yapılıyor. En büyük askeri araç firmasını İsrail'e devrediyor.  Yunanistan askerlik süresini 3 ay daha uzatmak ve asker sayısını çoğaltmak için kararlar alıyor.

Yunanistan sanki bir çılgınlık yapacakmış izlenimi veriyor.

Yunanistan kendi halkına kemer sıkma politikası uygularken, silahlanmaya 5 kat para harcıyor.

Yunanistan kendi askerlerinin maaşını dahi ödeyemiyor.

   Yunanistan öyle zavallı hale gelmiş ki, tek umutlarını, devamlı olarak gelirleri azalan turizme bağlamışlar.

Yunanistan 'a gelecek turistlerden de aşı belgesi zorunluluğu istemeyeceklermiş.

Eski eserlerini başka ülkelere 50 yıllığına kiralayıp ondan da gelir elde edeceklermiş!

  Hey gidi stres! Sen Yunanistan' a neler yaptırıyorsun!  Stresten kaynaklanan anlık atıştırmalar, çerezlerin sonu nasıl bitecek?

   Borçlarını ödeyemeyen bir Yunanistan, adalarının bir kısmını... belki böyle ödeyecek!

Öyle anlaşılıyor ki Yunanistan'a bir türlü yunmak! nasip olmayacak.