Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Mehmet Ali AYDIN


ZENGİNİN PARASI …

ZENGİNİN PARASI …


Hepimizin malumu olduğu üzere 31 Aralık miladi takvime göre 2021 yılının son günü. 1 Ocak da 2022 yılının ilk takvim günü oldu. Bu nedenle Hristiyan alemin Noel’i, diğer milletlerin de yeni yılı oldu. Buraya kadar her şey normal.

Normal olmayan ise koca bir yılı nasıl harcadığına bakmadan gelecek yeni yılı eğlencenin doruklarına çıkarak kutlamak isteyen ve bu amaçla binlerce lira israf eden fakirlerin olması. Hani hep fakirlik edebiyatı yapanlar var ya onlar için. Bir gecede eğlenceye binlerce lira harcayıp ertesi sabah sarhoş kafayla fakirlik edebiyatı yapanlar, bu fakirliğin sebebi sizsiniz ama en çok mağdur edebiyatı yapıp fakirlik rolü oynayan da sizsiniz.

Bir gecelik eğlenceye 10.000 (yazıyla on bin lira) lira harcayanın yaşadığı dünyada fakirlikten bahsedilemez. O dünyada adaletsizlikten, eşitsizlikten, aç gözlülükten, imansızlıktan, Ahlaksızlıktan ve dinsizlikten bahsedilebilir.

Peygamberimiz (SAV) buyuruyor ki: “Komşusu açken tok yatan bizden değildir”. Evine yılda on bin lira girmeyen aileler varken bir gecelik eğlenceye eşi, çocuğu ile giden ve 30.000 lira harcayan adamların bulunduğu dünyanın batması haktır. Ya da bunu harcayan adam kafa kağıdında ne yazarsa yazsın Müslüman değildir.

Şimdi size, sanatçı sayılan ve yılbaşında sahne alan bazı ünlülerimizin (!) aldığı ücreti ve bunları izlemeye gelenlerin verdiği eğlence parasının dokümanını vereceğim. Hazır olun, sakin olun ve heyecanlanmayın. Hatta bazılarının bir gecede alacağı ücreti ömür boyu ailecek çalışsanız kazanamayacağınız da unutmayın. Bu nedir Allah aşkına da demeyin sakın. Lütfen sakin olalım. Küfür yok, hakaret yok ama içinizden ne geliyorsa sakin bir yere çekilin ve bağırarak söylemeye başlayın.

Tarkan’ın bu gecede alacağı ücret bir milyon Euro (yaklaşık on dört milyon lira). Bu nedir ya HU! Bu adam yemek yiyip altın mı ……? Tabii ki bunu dinlemeye giden ve eğlenecek olan da en az kişi başı 30 bini gözden çıkaracak. Yoksa o gece kulübü patronu parayı cebinden verecek hali yok. Sizin cebinize güvenerek o paraya kıyıyor ve Tarkan denilen zata veriyor. Gelelim diğerlerine:

Ebru Gündeş Hanım 900 bin lira alıyor, Hadise de ondan aşağı kalır mı bir o kadarda o alacakmış. Mahzun Efendi hani şu terör destekçisi var ya, filmleri para kazanmayınca züğürt kalan türkücü, o da SHOW TV ile geceliği 5 milyona anlaşmış. Ajda ninemizin geceliği 600 bin, onu dinlemeye katlanacak olanların ücreti kişi başı on bin. Özcan Deniz’in ücreti bir milyon, kişi başı on bin, Edis diye bir varmış, ben tanımıyorum ama demek ki meşhur biri o da dört yüz bine anlaşmış. Yıldız Tilbe Sakarya’da sahne alıyor ve geceliği dokuz yüz bin lira. Demek ki Sakaryalı kardeşlerimizde para gani.

İrem Derici (galiba deri ve ayakkabı işi ile uğraşıyor galiba!) üç yüz elli bin lira ve Konya gibi muhafazakâr bir şehrimizde gece alacakmış. Galiba Abdüllatif Şener’e oy verenler onu izlemeye gideceklerdir. Devam edelim Hakan Altun Ankara’da sahne alacakmış ve yedi yüz elli bin lira. Funda Arar galiba o da Ankara’da ve yedi yüz bin lira. Hani beni yakın, küllerimi Karadeniz’e havadan uçakla dökün diyen bir inançsız adam var ya o da bu gece yedi yüz bin lira kazanacaklardanmış.

Bunların dışında çapı yetmeyip de daha ucuza sahne alacaklarda var elbette. Bunların ücreti de iki yüz elli binden başlayarak yüz bine kadar iniyor. Hatta dansöz hatunun biri o gece kıvrak dansları, attığı göbek ve çalkaladığı şeyleri ile yüz bin lira alacakmış. Biz her şeyimiz ortaya döksek bize beş kuruş vermezler.

Dini imanı çuvala koyduğun zaman memlekette hak etmeden kazanılacak çok para olduğu gibi, eğlendirmek maksadı ile söğüşlenecek o kadar haramzade var ki, insanın aklı hayali duruyor. Üstelik de burası sözün ona Müslüman memleket. Müslümanım diyen adamın yıl başı kutlamaların ne işi ola ki. Evinin bacasından Noel babasını girmesini bekleyen adamın dininden imanından ne olur ki.

Gökten melek gelecek, Hızır gelecek desen seni gerici, yobaz ilan eder ve bu devirde bu hurafelere mi inanıyorsun der ama kendisi Noel babasının bacadan girip hediye getireceğine inanır. Bu günlerde de sokaklarda zaten Noel Baba kılıklı soytarılardan geçilmiyor. Adam Müslüman ama dükkanının, marketinin ya da mağazasının kapısında Noel kılıklı biri. Hani derler ya “bu ne perhiz, bu ne turşu” o misal işte.

Valla bugün de bu zenginlerin parası benim çenemi yordu. Demişler ya “Zenginin parası, fakirin çenesi”. Aslında geçen yılla ilgili bir muhasebe yazısı yazayım demiştim ama o yarına kaldı galiba. Önce bugünü ve bu yılı bitirelim. Sağlıcakla kalın.