Bugün, 16 Eylül 2024 Pazartesi

Abdullah ALTAŞ


ZORUNA GİTMİŞ!

ZORUNA GİTMİŞ!


 

Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda Avus turya ile Türkiye takımları Leipzig Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Geçtiğimiz hafta oynanan bu karşılaşmada Türk Milli Futbol takımı, Avusturya'yı 2-1 mağlup etti. 

Ülkemizin, Avusturya' yı yendiği bu futbol karşılaşmasında Türkiye'nin gollerini atan milli futbolcumuz Merih Demiral, golünü attıktan sonra sevinç ifadesi olarak bozkurt parmak işareti yaptı. 

İşte bundan sonra kıyametler koptu. Dahili ve harici düşmanlar harekete geçti. Merih Demiral, Avusturya' ya attığı bu goller'den sonra neden bozkurt işareti yapmış! 

Harici düşmanları anladıkta, bu harekete dahili düşmanlar niye kahroldular ? Demek ki dahili ve harici düşmanlar birlikte hareket edebiliyorlar!...

Futbolcumuz Merih Demiral, attığı golden sonra hangi hareketi yapmalıydı ki bunlar memnun olsunlar? Bunlara, atılan golden sonra hangi hareket yapılırsa memnun olurlar bilmek isteriz! 

Dahili ve harici düşmanlar bir futbol maçında atılan gole sevinme işaretine bile katlanamıyorlarsa, gerisini çok iyi düşünmek gerekir! 

Biz, Merih Demiral 'ın, Futbol karşılaşması yaptığımız Avusturya' ya gol attığını düşünüyorduk. Meğer Türk Milli futbol takımı ve Merih Demiral tüm Avrupa 'ya, hatta tüm dünyaya gol attığını anladık. Goller, Merih Demiral 'dan geldi, ses İsrail, Ermenistan, Almanya v. s den çıktı... 

Demek ki doğru yoldayız! Gol atmaya devam!.. 

Bu olaya farklı bir boyuttan bakalım! 

UEFA açılımı, Avrupa futbol Federasyonları birliği. 

Doğal olarak her birliğin kuralları mevcuttur. 

UEFA hiçbir ülkeye "gel ne olur, bizim üyemiz ol!"  diye yalvarmaz!  UEFA, kendisine katılmak isteyenlere şartlar sunar, o şartlar da kabul edilirse, bu birliğe üye olan futbol federasyonları kurallara uymak zorunda kalır. Katıldığın, üyesi olmak istediğin birliğin kurallarına ya uyacaksın, ya da terkedeceksin! 

UEFA ve yönetimi, çoğunluğu Avrupa ve hristiyanlardan oluşan birliktir, Türkiye'ye bakış açıları bellidir. Biz ne dersek diyelim kararlarında az da olsa bu etkiden kurtulamazlar!.. 

Adamlar, Türkiye'nin hata yapmasını beklemektedir, bize göre değil ama onlara göre hata gerçekleşmiştir. Akıllı ve kurnaz olmak lazımdır. 

Başarılı futbolcumuzun 2 maç ceza aldığını basından öğrenmekteyiz. Buna benzer dikkat etmemiz gereken şeyler geçmişte yaşanmıştır. 

Bize hem bugün itibariyle hemde tarihsel olarak düşmanlıkları bulunan, bunu her atmosferde dile getiren bu insanların bu kuruluşların hep yanında olmak ve bir parçası olmak zorunda mıyız? 

Eğer bu başarılı futbolcumuz ceza alıp biz hala şikayetçi oluyorsak, bu birliktelikten ya çıkacağız ya da şikayetçi olmayacağız! 

Bu olaya ait 2 farklı bakış açısı!