Toplantıya Oda Başkanı Bahadır Baş, Ünye İİBF Dekanı Prof. Dr. Gürol Özcüre, Oda Başkan Yrd. Orhan Murat Gür, Oda Sekreteri Mehmet Ender Sönmez, Oda Yönetim Kurulu Üyesi Tuğba Kılıç, TESMER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tuğrul Odabaş, Tesmer Yönetim Kurulu Sekreteri Mert Yüksel, TESMER Yönetim Kurulu Saymanı Ayşegül Çelenk, Ünye İİBF Öğretim Üyeleri Doç Dr. Nedim Dikmen ve Doç. Dr. Hakan Yazarkan ile Ordu SMMM Odasında Mali Müşavirlik stajı yapan 53 stajyer katıldı.
Bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasında Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Baş; “Öncelikle şunu ifade etmeliyim bu tezsiz yüksek lisans programının açılması için 2006 yılından bu yana 14 yıldır oda olarak çok mücadele ettik. İşletme tezsiz yüksek lisans programına ihtiyaç olduğunu bunun biz mali müşavirler için çok önemli olduğunu her yerde her yetkiliye ifade ettik. Ama gerçekleştirememiştik. Bugün sayın Prof. Dr. Gürol Özcüre bize bu müjdeyi verdi. Bu programın gerçekleşmesinden çok memnunuz. Bu yüksek lisans programı stajyerlerimize yeni bir vizyon kazandıracaktır.” Dedi.
Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürol Özcüre; “Hayat Boyu Öğrenme çağımızın ilkesi, biz bir etkileşim olsun istiyoruz, programlar açıldı, burada sizleri görmekten mutluluk duyarız, sizler ekonominin kalbindesiniz. Günümüzde muhasebe ve denetim konusunda hızla meydana gelen değişiklikler, gelecekte muhasebe ve finans mesleğini yapacak kişilerin bu konuda donanımlı olmasını gerektirmektedir.” Dedi.
Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Yazarkan; “Akademik anlamda çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Bunlar uygulanamaz dedik ve uygulanıyor. İşte bu noktada muhasebecinin kalitesi ortaya çıkacak herkes kayıt yapıyor, Mali müşavirleri kalite anlamında birbirinden ayıracak nokta Finansal Raporlama kabiliyeti olacak. Bu bağlamda da kendimiz bu noktada yetiştirmeliyiz.” Dedi.
Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nedim Dikmen; “Yüksek Lisans artık öncelikli hale geldi dolayısıyla bizlerde yüksek lisansınızı yapmanızı tavsiye ediyoruz. Bu size avantaj sağlayacaktır. Dedi.
Ordu Mali Müşavirler Odası Sekreteri Mehmet Ender Sönmez; “Türkiye genelinde baktığımızda aday meslek mensubu çok fazla. Farkındalık yaratmak için ayağınıza gelen bu fırsatı değerlendirmelisiniz.” Dedi.
Toplantı sonunda SMMM Yeterlilik sınavında başarılı olup Ordu Mali Müşavirler Odasına kayıt yaptıran 4 meslek mensubuna SMMM ruhsatları takdim edildi.
Bilgilendirme toplantısı sonrasında Ünye’den, Fatsa’dan, Gölköy’den, Kumru’dan, Altınordu’dan bilgilendirme toplantısına katılan 50 stajyer için TESK Otel’de öğle yemeği düzenlendi. Haber Merkezi