Mustafa KÖKSAL

Tarih: 26.05.2023 08:54

DELİKANLI OLABİLMEK

Facebook Twitter Linked-in

Bu dünyadaki en zor iş vallahi. Doğruyu direkt yada endirekt demek iken, yalakalık eden enükler midemi bulandırır 20 yaşımdan beri bu yaşamda.

İnsan kendini, vicdanını yargılamalı, ne savcı ne de yargı yorulurdu o zaman. Kalp iyi ise, yardımseverlik, kendine güvenin tam ise, çökertme elin çok değerlisin inan. Yanlış insanlara yaptıkları iyilikler doğrularına çok üzülürler.

Her gelen sanki nasibini arar da onu bilecek Allah. Gün gelir canım dediğin sebepsiz seni rezil eder.

Konuşmayın büyük büyük, hayat bu, seni öyle yere koyardı kendini sevdiklerinle savaşır bulursun.

Düşman bildiklerinle ise selamlaşırken bulursun unutma!

Kokmuş insana hiç tuz kar eder mi? Utanmayan yüze tükürük kar eder mi?

Huzurlu ise sana bal olur da, sevgin var ise üstüne o tiken olsa gül olur.

Sevildin mi dağı taşırsın sırtında sevgi yoksa yerdeki o kendi ağırlığın ezer geçer seni.

Dost önemli.

Yarın aran bozulunca seni satmayacak insanlar olsunlar he mi? Değerini bilmeyen şekilsiz uğraşma. Onu layık olanına bırak. 2023’te vallahi dost da düşman da belli değil. Menfaatlerine göre oynuyor kıçı, başı.

Bazılarını kafan kırılarak, bazılarını kalbin kırılarak öğrenirsin. Bugününe aldanıp da, dostum çok deme. Kötü günde vursalar onlara dost de.

İyiliklerin karşılığı hep yürek yangınları olur. Yinede bakıyorlar onlarda geçerken mezarlığa ne dönen var ne de ordan ders alan.  Allah hidayet eylesin.

Biz yolcuyuz bu alemde hem de bileti doğumumuzda kesilen, kalkma zamanı bekleyen insanlarız, Allah affetsin bu hırs bu mekanda ne için?

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —